• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
Peygamber Sevdalıları Vakfı "Büyük Kudüs Yürüyüşü" düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı operasyonuyla beraber her platformda Gazze'ye olan desteğini haykıran ve bu kapsamda farklı etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, pazar günü Diyarbakır'da "Büyük Kudüs Yürüyüşü" sloganıyla kitlesel bir yürüyüş yapacak.

Yapılacak yürüyüş etkinliği ile ilgili konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, düzenleyecekleri etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak başladığı tarihten bu yana Aksa Tufanı Operasyonu'nun yanında olduklarını belirten Kaya, bu kapsamda çeşitli etkinliklerle Filistin ve mazlum Gazze halkının yanında durduklarını gerek basınla gerekse halkla paylaştıklarını anımsattı.

"Aksa Tufanı Operasyonu, zalimler için inşallah sonun başlangıcı olacaktır"

"Aksa Tufanı Operasyonu zalimler için inşallah sonun başlangıcı olacaktır." diyen Kaya, "4 ayı aşkındır zalim, müstekbir siyonistler tarafından Gazze'ye her türlü zulüm ve işkence yapılmaktadır. Kadın, çocuk, yaşlı demeden bütün bir halk topyekûn olarak imha edilmeye çalışılmaktadır. Buna karşı 57 İslam ülkesinin, yapılan bu soykırıma hiçbir şey yapmadan eli kolu bağlı bir şekilde durması apayrı acı vermektedir." dedi.

"Türkiye'nin bazı şehirlerinde yürüyüşler tertipleyeceğiz"

Her yıl Recep ayının son haftasının Dünya Kudüs Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Kaya, yarın Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerde yürüyüşler düzenleyeceklerini söyledi.

Kaya, "Dünya Kudüs Haftası; kendi içinde İsra ve Miracı barındıran yine Selahaddin-i Eyyubi'nin Mescid-i Aksa'yı Haçlıların elinden kurtardığı bir haftaya denk gelmektedir. Bizler de Dünya Kudüs Haftası kapsamında mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtmek için Türkiye'nin bazı şehirlerinde yürüyüşler tertipleyeceğiz. Bu kapsamda yarın saat 13.30'da Diyarbakır'da Dünya Kavşağı'ndan 15 Temmuz Şehitler Parkı'na doğru bir yürüyüş gerçekleşecektir." dedi.

Kaya, son olarak, "Büyük Kudüs Yürüyüşü'ne bütün halkımızı davet ediyoruz. Bütün halkımız bu kamete, bu kıyama, bu yürüyüşe katılmalı ve tarafını net bir şekilde ortaya koymalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir