• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Irak: ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   ABD'nin Irak'taki milislere yönelik saldırısının ardından ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı dışişleri bakanlığına çağırıldı. 

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''ABD'nin saldırıları Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlalidir. Saldırılar gerilimi tırmandırıyor ve bir bütün olarak bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit ediyor. Ülkenin aylardır maruz kaldığı tehlike ve tehditlere karşı tüm tarafları ulusal sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz '' denildi. 

Irak hükümetinden  ABD saldırılarıyla ilgili yapılan açıklamada ise  ''Uluslararası koalisyonun varlığının kendisine verilen görevlerden ve kendisine verilen yetkiden saptığını teyit ediyoruz. Irak'ın egemenliğine yönelik "yeni Amerikan saldırganlığında" siviller de dahil olmak üzere 16 kişi öldü ve 25 kişi yaralandı. ABD'nin saldırısı Irak'ta ve bölgede güvenliği uçurumun eşiğine getirecek. Uluslararası koalisyonun varlığı Irak'ta güvenlik ve istikrara yönelik bir tehdit haline geldi. Beyaz Saray'ın saldırılarla ilgili bizimle koordinasyon halinde olduğunu duyurması dolandırıcılık, sahtecilik ve asılsız bir iddiadır. Amerikan tarafı, uluslararası kamuoyunu yanıltmayı ve bu kabul edilemez suçun hukuki sorumluluğundan kaçmayı amaçlıyor'' denilmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir