• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tekruri'den Dünya Kudüs Haftası'nda siyonist ürünleri boykot etme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, 2021 yılında ilan edilen ve her yıl recep ayının son cuma günü başlayan "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla İLKHA'ya açıklamalarda bulundu

Dünya Kudüs Haftası'nın bu yıl dördüncüsünün idrak edildiğini hatırlatan Tekruri, bu yılki Dünya Kudüs Haftası'nın, işgalci rejimin soykırımlarının gölgesinde gerçekleştiğini belirtti.

Tekruri, bu hafta vesilesiyle tüm Türkiye halklarını ve İslam ümmetini her türlü eylem ve program yapmaya davet etti.

İşgalci siyonist oluşumun hiçbir insani değerden, savaş ve barışın kurallarından anlamadığını vurgulayan Tekruri, bunun en son örneğinin Cenin'de doktor kılığına giren işgal kuvvetlerinin, 3 genci hastanede infaz etmesi olayı olduğunu hatırlattı.

Dünya Kudüs Haftası'nın, ümmet için bir eylem haftası olması gerektiğini vurgulayan Tekruri, bu yılki ana temalarının işgal rejimi ürünlerini boykot konusu olduğunu aktardı.

Tekruri, "Siyonist oluşumu ve onu destekleyen herkesi ve her mekanizmayı boykot ediyoruz. Amerikan ve Fransız mallarını bile boykot etmeliyiz. Siyonist varlığı destekleyenleri ya da Allah'ın Resul’üne yapılan hakareti onaylayanları boykot etmeliyiz. Hatta siyonist oluşumu destekleyen Türk ve Arap mallarını da boykot etmeliyiz." diye konuştu.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların geçmesine izin verilmediğini hatırlatan Tekruri, bazı Arap ülkelerinin işgalci rejime gemiler gönderdiğine dair iddiaların olduğu bir dönemde Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Tekruri, "Samimiyetleri ve yüce gönüllülükleriyle bilinen Mısır halkı, elindeki tüm imkânlarla buna karşı koymalı ve Refah Sınır Kapısı'nın açılması için milyonluk mitingler düzenlemelidir. Ayrıca, bu Aksa Tufanı'nda büyük desteğini gördüğümüz Ürdün halkı da siyonistlerin sınır boyunca yollarından ikmalini durdurmalı ve bu desteği önlemek için gece gündüz sınırda nöbet tutmalı." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir