• DOLAR 32.257
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2400.395
  • ...
BM'den UNRWA için sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, bazı ülkelerin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik finansal desteklerini askıya almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ülkelerin bu kararı, Uluslararası Adalet Divanının (UAD), işgal rejimin Gazze'de soykırım yaptığına ilişkin "makul bir karara" varması ve işgal rejimin, çok sayıda UNRWA çalışanının 7 Ekim 2023'te Hamas öncülüğündeki saldırılara karıştığı yönündeki iddialarının ardından aldığı belirtilen açıklamada, "Yaklaşık 18 ülkenin UNRWA'ya yönelik finansal desteğini askıya alma yönündeki son dönemde aldığı olumsuz karar nedeniyle derin endişe duyuyoruz." ifadesi yer aldı.

İşgal rejimin UNRWA'yı Gazze'den "çıkarma" niyetinde olduğunu öne süren haberlerin "dehşet verici" olduğu vurgulan açıklamada, "UNRWA'yı tamamen gayrimeşru hale getirmeye yönelik her türlü çabayı mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, bireylere yönelik iddiaların tarafsız ve bağımsız bir soruşturmaya dayanarak kanıtlasa dahi 1,7 milyon Filistinli mülteciye hizmet ve Gazze'de yerel 13 bin kişiye istihdam sağlayan UNRWA'nın bir bütün olarak suçlanmaması ve toplu cezalandırılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir