• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hayırsever vatandaş Umre parasını Filistinlilere bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de çok zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinlilere yardımlar devam ediyor.

Adana'da yaşayan Ayşe Çiftçi Umre'ye gitmek için biriktirdiği parayı, 'Bu para benim değil, Filistinlilere aittir' diyerek, işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na bağışladı.

"Bunlar bana ait değil, Filistin'e aittir"

Umre için biriktirdiği parayı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na bağışlayan Ayşe Çiftçi, "Umre için biriktirdiğim parayı Filistin için vermek istiyorum. Bu zaten Allah'ın emanetiydi bana. Ben emaneti sahibine vermek istiyorum. Bunlar bana ait değil, Filistin'e aittir. Filistinlilerin bir işine yarayacak, onlar fayda görsün dedim, kalktım ve emaneti sahibine vermek için buraya geldim." dedi.

"Çocuklar açlıktan ölüyorlar"

Gazze ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin ise, Filistin ve Gazze'de savaşın devam ettiğini ve yaşanan dramın her geçen gün derinleştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Orada savaş hala sürüyor. Büyük bir yıkım var ve oraya da el atmak lazım. Elhamdülillah halkımızda duyarlılık devam ediyor. Bugün de bir bacımız Umre parası biriktirmiş ancak Filistin'deki kardeşlerimizin o durumunu görünce umreye gitmekten vazgeçmiş ve umre parasını getirip bize verdi. Allah-ü Tealâ kendisine Hacca gitmeyi nasip etsin. Bu gerçekten çok duyarlı bir davranıştır. Bu güzel davranışı diğer Müslümanlardan da bekliyoruz. Düşünün ki oradaki çocuklar açlıktan ölüyorlar, o duruma gelinmiş. Yemek dağıtımına gidiyorlar, onlara kalmıyor ve bir çocuk parmağını kazanın dibine sürüyor, orada 1-2 yemek tanesi acaba elime bulaşır da ağzıma sürer miyim diye. Bu duruma gelmiş oradaki insanlar. Buna duyarsız kalmak kesinlikle Allah-ü Tealâ'nın kabul edeceği bir şey değildir. Allah-ü Tealâ bu tür duyarlı bacılarımızın, kardeşlerimizin sayısını artırsın. Hayırseverlerden gerekli duyarlılığı bekliyoruz. Bize ne kadar çok yardım ederlerse biz de Gazze'ye o kadar çok yardım etme imkânına kavuşacağız inşallah. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir