• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Borrell: UNRWA'ya destek sürmeli aksi takdirde Gazze'de yüz binlerce kişi ölebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, basına açıklamalarda bulundu.

UNRWA'yı desteklemeye devam etmenin çok önemli olduğunu belirten Borrell, "Soruşturmanın yapılması gerekiyor ama Filistin halkına toplu bir ceza veremeyiz. UNRWA'nın faaliyetleri durmamalı. Aksi takdirde yüzbinlerce insan yok olacak." dedi.

Borrell, "UNRWA'ya sağlanan fonu keserseniz tüm Filistin halkını cezalandırmış olursunuz. Eğer bu insanları hayatta tutmak istiyorsanız, Birleşmiş Milletler'in de açıkça ifade ettiği gibi UNRWA'nın alternatifi yok. Yani Filistin halkına toplu ceza verilmemeli. UNRWA'ya sağlanan fonda kesinti olmamalı." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ve [Avrupa] Komisyonu'nun, UNRWA'ya sağlanan finansmanı durdurma kararı almadığını aktaran Borrell, UNRWA'ya verilen desteğin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

UNRWA, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki iki milyondan fazla insanın "muazzam" insani ihtiyaçlarının, 16 ülkenin mali desteklerini askıya alma kararının ardından daha da kötüleşme riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulamıştı.

UNRWA, şu ana kadar askıya alınan desteğin değerinin 440 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

UNRWA'ya göre, mali yardımın dondurulduğunu açıklayan üç ülkeden (ABD, Almanya ve Japonya) gelen bağışlar, 2022'de ajansa yapılan toplam katkıların neredeyse yarısını oluşturuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir