• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kan bulamayan talasemi hastalarından halka çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Talasemi Federasyonu Derneği Batman Temsilcisi Veysi Eskin, İLKHA muhabirine Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastalarının özellikle salgın ile birlikte kış aylarında kan bulmada ciddi sorun yaşadığını söyledi.

Talasemi hastalarının hayatları boyunca düzenli kan bağışına ihtiyaçlarının olduğunu belirten Eskin, kanın talasemi hastaları için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Eskin, kan bağışı konusunda halkı duyarlı olmaya çağırdı.

"Hastaların yaşamları kana bağlı"

30 yıldır talasemi hastalığı ile mücadele ettiklerini belirten Eskin, "Batman'da tedavi gören yaklaşık 500 talasemi hastası var. Bu hastalar üç haftada bir sürekli 2-3 ünite düzenli kan almak zorundadır. Çünkü bu hastaların yaşamları bu kana bağlıdır. Kan almadıkları zaman sağlıklı insanlar gibi kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar, çalışamıyorlar; Ruhen, fiziken yoruluyorlar." dedi.

"Kan bulmada güçlük çekiyoruz"

Talasemi hastalarının 3 haftada bir kan almak zorunda olduklarını aktaran Eskin, "Kan bulmada güçlük çekiyoruz. Çünkü kan bağışı az. Kış ayının gelmesi ve salgının olmasıyla beraber bağış az olduğu için Kızılay'da kan stokları azalıyor ve bu da bizim kan bulmamıza etki ediyor. Hastalar geliyor, kan bulamıyor ve günlerce bekliyor. Bundan dolayı hastaların tedavileri aksıyor." diye konuştu.

"Tüm halkı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz"

Talasemi hastalarının zamanında kan alamadıkları zaman birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarına vurgu yapan Eskin, şöyle devam etti:

"Kan almadığımız zaman kalp, karaciğer yetmezliği gibi ekstra hastalıklar hastalarda oluşuyor. Bu da onların yaşam kalitesini azaltıyor. Halkı, sivil toplum kuruluşlarını, kurumların çalışanlarını Talasemi hastaları için kan bağışına davet ediyoruz. Onları bu cumartesi günü saat 13.00 ile 17.00 saatleri arasında Endüstri Meslek Lisesi önünde başlattığımız kan bağışı kampanyasına bekliyoruz. Tüm halkı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir