• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Batman Barosu'ndan basına seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu, yerel ve ulusal basın temsilcilerine "Yargı Haberleri ve Basın" konulu seminer düzenledi. "Yargı Haberleri ve Basın" konulu seminerde konuşmacı olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Gökçer Tahincioğlu ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Nevin Yıldız Tahincioğlu katıldı.

 

CMK Uygulama Merkezinde yapılan seminere Batman Savcıları, Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 

Seminer açılış konuşmasını yapan Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, Batman'ın geleneği olarak güçlü bir basını olduğunu belirterek "Basın kamusal bir görev yükleniyor. Basınla birlikte adliye ortak çalışma alanımızdır. Ortak çalışma alanımızda ortak dil geliştirmek istiyoruz" dedi.

 

Daha sonra söz alan Gökçer Tahincioğlu, "Basın kanunundan dolayı çok sorunlar yaşıyoruz. Yargıyı etkilemeye yönelik ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bununla ilgili hukukta yapısal sorunlar var" ifadelerini kullandı.

 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Nevin Yıldız Tahincioğlu ise, kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Yasaların dışında kendimiz filtre uygulamamız lazım. Genelde negatif olan olaylar haber değeri taşıyor. Ötekileştirilen kesimler damgalanıyor ve nefret dili olacak şekilde haber yapılıyor. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Gazeteci olarak empati yapıp ayrımcı dilden uzak olmamız gerekir."
Seminer son olarak, soru-cevap şeklinde son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir