• DOLAR 32.26
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2402.274
  • ...
Kassam, Tel Aviv’i füzelerle vuruyor  DİRENİŞ DİMDİK AYAKTA  (İşgalci teröristler 4 aydır bombalıyor)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamada, “İşgal devleti israil’in sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv'i roketlerle vurduk.” denildi. Öte yandan işgal rejiminin Kanal 12 televizyonunun haberinde, “Büyük Tel Aviv bölgesinde (merkez bölge) sirenler çaldı ve Gazze Şeridi'nden Büyük Tel Aviv bölgesine doğru en az 12 roket fırlatıldı.” ifadelerine yer verildi. Haberde, roketlerin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından engellenmeye çalışılması sonucu patlamaların duyulduğu kaydedildi. Bombalamanın ardından Tel Aviv'den dumanların yükseldiği belirtildi. Gazze halkı, Kassam Tugayları’nın Tel Aviv’e yönelik yoğun füze atışlarını tekbirler eşliğinde izledi.

HAN YUNUS’TA İŞGALCİYE DARBE

Öte yandan, Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus şehrinin batısında işgalcilerin araçlarını hedef aldığı görüntüleri yayınladı. Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki Curat el-Akkad bölgesinde çevresinde çok sayıda işgalci askerinin bulunduğu "D9" askeri buldozerini "Yasin 105" roketi ile hedef aldı.

KATİLLER SİVİL KIYAFETLE HASTANE BASTI

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işgal güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İbn-i Sina Hastanesine baskın gerçekleştirdi. İşgal askerleri, baskında hastanedeki 3 Filistinliyi şehit etti. Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Birleşmiş Milletler ile uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına yaptığı çağrıda, işgal güçlerinin Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin halkı ile sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçlara son verilmesini, sağlık merkezleri ve ekipleri için gerekli korumanın sağlanmasını istedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, şehit edilen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğu belirtildi. Öldürülenlerin, Muhammed ve Basil Eymen el-Gazavi ile Muhammed Velid Celamine olduğu kaydedildi. Basil Eymen el-Gazavi'nin 25 Ekim 2023'ten bu yana hastanede tedavi gördüğü aktarıldı. Sivil kıyafet ile doktor ve hemşire önlüğü giyen yaklaşık 10 işgalci özel harekat mensubunun hastaneye girdiği ve 3. kata çıkarak susturuculu silahlarla 3 Filistinliyi şehit ettiği bildirildi.

HAMAS: DÜŞMANIN SUÇLARI CEVAPSIZ KALMAYACAK

İşgalci katillerin Cenin'deki İbni Sina Hastanesine saldırarak 3 genci şehit etmesi üzerine açıklama yapan HAMAS, bu suçların cevapsız kalmayacağını belirtti. HAMAS, şunları kaydetti: "İşgalci siyonistler, bugün şafak vakti Cenin'deki İbn Sina Hastanesinde biri hasta yatağında olan 3 Filistinliyi kurşunla infaz etmesi tam teşekküllü bir savaş suçudur, Gazze'den Cenin'e kadar halkımıza karşı devam eden işgalin devamıdır. Halkımıza, Murabıtlara, Arap ve İslam milletimize kahramanca şehitler verirken: Kassami şehit Mücahit Muhammed Velid Celamne, Cenin Tugayı'nın kurucularından Muhammed Eymen el-Gazavi, Kudüs Tugayları Şehit mücahit Basil Eyman el-Gazavi'ye yönelik gerçekleştirilen bu suçun cevapsız kalmayacağını belirtelim. İşgal yenilene ve tüm haklar sağlanana kadar halkımıza cihat sözü veren direniş, suikastlarla yıldırılamayacak veya korkak düşmanın suçlarıyla zayıflatılamayacak."

ŞEHİT SAYISI 26 BİN 637’YE YÜKSELDİ

İşgalci katillerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 bini çocuk, 7 bin 500’ü kadın olmak üzere 26 bin 637 Filistinli şehit oldu, 65 bin 387 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ceset olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal güçleri ile sözde Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 381'e yükseldi.

Katar'dan Yeni Bir Esir Takası ve

ATEŞKES ÖNERİSİ

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, işgal rejimi ile HAMAS arasındaki esir takası anlaşmasına ilişkin, "Bu öneriyi HAMAS'a iletmeyi ve onları sürece olumlu ve yapıcı bir şekilde dahil olacakları bir yere getirmeyi umuyoruz." dedi.

İstanbul

ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council'in başkent Washington'daki stüdyosunda konuşan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, işgal rejimi ile HAMAS arasında son haftalarda yürütülen müzakerelerde geçmişe göre daha fazla ilerleme kaydedildiğini ve görüşmelerde kalıcı ateşkese ilişkin net bir talebin olduğunu söyledi. Al Sani, önceki gün, Fransa'nın başkenti Paris'te işgal rejimi, ABD, Katar ve Mısırlı yetkililerin esir takasına ilişkin yürüttüğü görüşmeye işaret ederek, "Dün, işleri yeniden düzene sokmak ve en azından ileriye dönük bir temel oluşturmak için iyi bir ilerleme kaydedildiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, muhtemel esir takasına ilişkin, "Bunun bizi çok yakında daha iyi duruma getireceğini söyleyemeyiz. Ancak bu öneriyi HAMAS'a iletmeyi ve onları sürece olumlu ve yapıcı bir şekilde dahil olacakları bir yere getirmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı. Al Sani, esir takasının önemine işaret ederek, "Çünkü günümüz dünyasında artık şehirdeki tek oyunun bu olduğunu düşünüyoruz. Durumun gerilimini azaltmanın tek yolu bu olacak." dedi. Gazze'de ateşkesin önemine dikkati çeken Al Sani, "Her iki tarafın da bu fırsatı değerlendirerek elbette savaşı durdurmasını ve aynı zamanda rehineleri geri almasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

İşgalci basınındaki haberlere göre, işgalci savaş kabinesinin, Paris'te toplanarak taraflar arasında müzakere edilen ateşkes ve esir takası anlaşması teklifi hakkında Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) direktörlerinden bilgi alacağı bildirilmişti. İşgal rejiminin müzakerelerde muhataplarına Tel Aviv'in ateşkesin süresi, kaç esirin takas edileceği, insanlık felaketinin yaşandığı Gazze'ye gönderilecek insani yardımın miktarı konusunda "esnek olduğunu" ancak "savaşın kalıcı olarak sona ermesini kabul etmediğini" bildirdiği aktarılmıştı.

Basına sızan anlaşma taslağına göre, işgalcinin Gazze'ye saldırılarını 45 gün süreyle durduracağı bunun karşılığında ilk aşamada Gazze Şeridi'ndeki 35-40 arası işgal rejimi vatandaşı çocuk, yetişkin, yaralı ve hasta esirin serbest bırakılacağı ileri sürülmüştü. Ayrıca, HAMAS'ın da işgal rejimi hapishanelerindeki çok sayıda Filistinli esirin serbest bırakılmasını ve insanlık felaketinin yaşandığı Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda insani yardım gönderilmesini talep ettiği belirtilmişti.  AA

Usame el Hamdan:

ESİR TAKASI İÇİN SALDIRILAR DURMALI

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, esir takası ve ateşkes anlaşmasına varılması için, Gazze'ye saldırıların tamamen sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Beyrut

Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki HAMAS ofisinde yaptığı açıklamada, esir takası anlaşması ile ilgili olarak, "Şüphesiz Katar ve Mısır gibi dost ülkelerden özellikle ateşkesin sağlanması için büyük girişimler var. Biz en başından beri tüm fikirler ve önerilere ciddi bir şekilde yaklaşıyoruz." diye belirtti. Hamdan, olası bir esir takası anlaşması ve ateşkes için daha önceliklerinin, "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların nihai olarak tamamen sonlandırılması" olduğunu kaydetti. Hamdan, kendilerinin geçici veya birkaç günlük değil nihai anlaşmada ısrarcı olduklarını, geçici ateşkesin siyonist rejimin Gazze'ye yönelik yeniden saldırılar düzenlemeyi hedeflediğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir