• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
Tarihte bugün: 31 Ocak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 OCAK 1865: ABD Temsilciler Meclisi, köleliği yasaklayan yasayı onayladı. Her ne kadar yasaklandı dense de siyahi insanlara karşı kötü ve ırkçı muamele devam etti. Okullarda, toplu taşıma araçlarında, sosyal hayat içindeki her alanda beyaz-siyah farklılığı çok katı bir şekilde sürdü.

1915: I. Dünya Savaşında Almanya Ruslara karşı zehirli gaz kullandı.

1943: Almanlar Stalingrad'da yenildi. Stalingrad Muharebesi, II. Dünya Savaşı’nın Doğu Cephesi'nde, Mihver ordularıyla Kızıl Ordu arasında, Stalingrad kenti için yapılan savaştır.

1958: Suriye ve Mısır Birleşti. Suriye ile Mısır 31 Ocak 1958 tarihinde cuma günü birleşerek Birleşik Arap Cumhuriyeti'ni kurdular.

1973: Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin kurulmasına ilişkin kanun kabul edildi. İstiklal Mahkemelerinin devamı ve varisi niteliğindeki Devlet Güvenlik Mahkemeleri, birçok zulme imza attı.

1986: İşkence konusunda itiraflarda bulunan polis memuru Sedat Caner, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na teslim oldu. Sedat Caner adlı polis memuru, 1986 yılının başlarında bir dergiyi arayarak 12 Eylül'den sonra kendisinin 200 kadar işkenceye katıldığını ayrıntılarıyla itiraf etmişti.

2010: ABD Yönetimi'nin Tayvan'a 6.4 milyar dolarlık silah satma kararına Çin yönetimi şiddetli tepki gösterdi. Tayvan'ı tanımayan ve Tayvan üzerinde egemenlk iddia eden Çİn, ABD ile askeri teması kesti.

2018: ABD Başkanı Donald Trump, Guantanamo Esir Kampı'nın açık kalması için kararname imzaladığını açıkladı.

-ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas Siyasi büro Başkanı İsmail Heniyye'yi sözde "terör listesine" aldı.

2020: TÜKEYE KÜRESEL SALGINA KARŞI İLK ULUSLARARASI TEDBİRLERİ ALMAYA BAŞLADI. TÜRKİYE HAVA YOLLARI, KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE, ÇİN’İN BAŞKENTİ PEKİN BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK KENTE DÜZENLEDİĞİ SEFERLERİ 9 ŞUBAT'A KADAR DURDURDUĞUNU AÇIKLADI.

2020: DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ, ÇİN'DE ORTAYA ÇIKAN YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINIYLA İLGİLİ, "ULUSLARARASI KAMU SAĞLIĞI ACİL DURUMU" İLAN ETTİ.

Bu haberler de ilginizi çekebilir