• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
3 Amerikan Askeri İçin  Kınama Yarışına Girenler Var GAZZE’DE 24 SAATTE 165 ŞEHİD
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın Pazar günü yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin saldırıları sonucunda oluşan enkazların altında ve yollarda kalan mağdurların olduğunu, işgalci siyonistlerin ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediğini belirtti. Açıklamada 7 Ekim'den bu yana 26 bin 422 kişinin şehit olduğunu, 65 bin 87 kişinin de yaralandığını ifade eden Bakanlık, son 24 saatte yapılan saldırılarda 165 kişinin şehit olduğunu, 290 kişinin de yaralandığını belirtti. Öte yandan Filistin Kızılay’ı, hastanedeki işgal kuşatmasının devam etmesi nedeniyle Al-Amal Hastanesinin oksijen stokunun tükendiğini duyurdu. Oksijenin tükenmesi nedeniyle sağlık ekiplerinin cerrahi operasyon yapamamasına karşı uyarıda bulundu.

SALDIRILARIN 115. GÜNÜNDE DE ONLARCA KİŞİ KATLEDİLDİ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırıların 115. gününde onlarca kişi öldü ve yaralandı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre işgal ordusunun hava ve karadan, Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun ile güneybatısındaki Tel el-Heva mahallelerini şiddetli bir şekilde bombalaması sonucu onlarca kişi katledildi ve yaralandı. İşgalci savaş uçaklarının, dün Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında El-Mutvi ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda en az 23 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı. İşgalcilerin kentin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda ise 14 Filistinli katledildi, bazıları da yaralandı. İşgal ordusu, hava, kara ve denizden Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun bombardımanını sürdürüyor.

BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İşgal ordusu aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 1 gazeteciyi daha katletti. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre işgalci savaş uçakları Gazze'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde gazeteci İsam el-Lulu'nun evini hedef aldı. Saldırıda, gazeteci Lulu ile eşi, oğlu, gelini ve torunu katledildi. İşgalci barbar ordusunun aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana 121 gazeteci katledildi.

ABD ASKERLERİNİ HEDEF ALAN SALDIRIYI KINAYANLAR

Mısır, 3 ABD askerinin öldürüldüğü Ürdün-Suriye sınırındaki Tenef Üssü'ne yönelik saldırıyı kınadı. Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Ürdün'ün Suriye sınırında bulunan bir bölgeye düzenlenen, 3 ABD askerinin ölümüne ve bölgede bulunan çok sayıda ABD güçlerinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını en güçlü şekilde kınar." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Mısır'ın, Ürdün'ün güvenliği ve istikrarını tehdit eden her türlü "terör eylemi"ni şiddetle kınadığı vurgulanarak, bölgede istikrarın sağlanması için terör ve şiddetin tüm şekilleriyle mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Bahreyn, terörle mücadelede ve sınırların silah ile uyuşturucu kaçakçılığından korunmasında Ürdün Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yapan ABD güçlerinden 3 askerin ölümü ve diğerlerinin yaralanmasıyla sonuçlanan, Ürdün-Suriye sınırı yakınında meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınar." ifadelerine yer verildi.

Ürdün hükümet sözcüsü Muhenned Mubaydin, Tenef Üssü'ne yönelik saldırının Suriye-Ürdün sınırında gerçekleştiğini ve Ürdün güçleri saflarında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Mubaydin, "Ürdün, Suriye sınırındaki gelişmiş bir noktayı hedef alan terör saldırısını kınıyor. Saldırıda Ürdün'le terör tehlikesiyle mücadele ve sınır güvenliği konusunda işbirliği içindeki ABD güçlerinden 3 asker öldü ve bazıları yaralandı." dedi.

Irak hükümeti de ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssünü hedef alan saldırıyı kınadı. Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, konuya dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Avvadi, "Irak hükümeti olarak özellikle Suriye-Ürdün sınırında gerçekleştirilen saldırı başta olmak üzere gerilimi tırmandırmayı kınıyoruz ve bölgedeki tehlikeli güvenlik gelişmelerini de büyük endişeyle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. Şiddet sarmalının sona ermesi çağrısında bulunan Avvadi, bölgede çatışmanın yayılmasını engelleyecek temel angajman kurallarının belirlenmesi konusunda çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Ürdün-Suriye sınırında bulunan üsteki ABD askerlerine yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Barzani, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ürdün'ün kuzeydoğusunda ABD güçlerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyorum.” ifadelerine yer verdi. Hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Barzani, “Bu zor zamanda ABD halkının yanında olduklarını” belirtti.

En az 3 ölü 34 yaralı

ÜRDÜN’DE ABD ÜSSÜNE SALDIRI

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın konuşlanmış ABD güçlerine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğü bildirildi.

Ankara/Bağdat

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden, "Dün gece, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini paylaştı. Biden, saldırıyla ilgili bilgileri hala toplamaya devam ettiklerini kaydederek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz." ifadesini kullandı. Saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını belirten Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

CENTCOM: YARALANANLARIN SAYISI EN AZ 34 OLDU

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 3 ABD askerinin öldüğü Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında yaralı sayısının 34’e çıktığını duyurdu. CENTCOM’dan yapılan açıklamada, yaralı sayısı ve saldırının lokasyonu konusunda güncelleme yapıldı. Açıklamada, Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir üsse düzenlenen tek yönlü İHA saldırısında 3 ABD askerinin öldüğü tekrarlanırken, yaralanan ABD personelinin sayısının ise 25'ten en az 34’e yükseldiği belirtildi.

Yaralanan 8 personelin daha üst düzey bakım için Ürdün dışına tahliye edildiği ancak durumlarının stabil olduğu kaydedilen açıklamada, üsteki diğer personelin değerlendirilmesi devam ettiğinden yaralı sayısında “dalgalanma” beklendiğine işaret edildi. Açıklamada, “Saldırı, Ürdün Savunma Ağı'nın 22. Kule'sinde bulunan lojistik destek üssünde meydana geldi. Üsse konuşlandırılan yaklaşık 350 ABD Ordusu ve Hava Kuvvetleri personeli, DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilgiye uğratılması için koalisyona destek de dahil olmak üzere bir dizi kilit destek işlevini yürütüyor.” ifadeleri paylaşıldı.

BİDEN: DÜN GECE ORTA DOĞU'DA ZOR BİR GÜN GEÇİRDİK

ABD Başkanı Joe Biden, çeşitli etkinliklere katılmak için gittiği Güney Carolina'da gazetecilere açıklamada bulundu. ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısı ve 3 ABD askerinin hayatını kaybetmesi üzerine Biden, "Dün gece Orta Doğu'da zor bir gün geçirdik." ifadesini kullandı. Biden, saldırıda "Üç cesur ruhu kaybettik" diyerek, kısa bir sessizlikten sonra "cevap vereceğiz." diye konuştu.

HARRİS: SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise ölen 3 ABD askeriyle ilgili "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullandı.

IRAK DİRENİŞİ SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Irak'ta İslami Direniş grubu, yazılı açıklama yaparak, önceki gün sabaha karşı İHA'lar ile Suriye'deki eş-Şeddadi, Rukban ve Tenef üslerine saldırı düzenlediklerini belirtti. Açıklamada grubun ayrıca işgal rejimindeki Zevulun Denizcilik Tesisi'ne de eş zamanlı saldırı gerçekleştirdiği duyuruldu.

İHA SALDIRISININ ARDINDAN İRAN’A SERT TEPKİ

ABD'de Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham, John Cornyn ve Tom Cotton, ABD güçlerine düzenlenen saldırının ardından sosyal medyada İran konusunda sert açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Joe Biden yönetiminin İran'a karşı aldığı önlemlerin "başarısız olduğunu" savunarak, "Biden yönetimi 'yapma' dediğinde, İranlılar 'yapıyor'. Biden yönetiminin söylemleri İran'ın bir kulağından girip diğerinden çıkıyor." ifadesini kullandı. Biden yönetiminin "misilleme ve gelecekteki saldırganlıkları azaltmak amacıyla İran'daki önemli hedeflere saldırması gerektiğini" belirten Graham, "İran rejiminin anladığı tek şey güçtür." paylaşımının ardından "Şimdi İran'ı vurun." ifadesini kullandı.

"TAHRAN'I HEDEF ALIN"

Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn de X üzerinden konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Tahran'ı hedef alın." ifadesini kullandı. Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton ise X'den yaptığı açıklamada, "Joe Biden, askerlerimize yönelik saldırılara göz yumarak, Ayetullahlara milyarlarca dolar rüşvet vererek, İran'ı yıllarca cesaretlendirdi." değerlendirmesinin ardından, söz konusu olaya verilmesi gereken cevabın "İran'ın terörist güçlerine karşı düzenlenecek yıkıcı askeri misilleme" olduğunu öne sürdü.  AA

İran'ın BM Temsilciliği:

ABD ÜSSÜNE SALDIRIYLA BAĞLANTIMIZ YOKTUR

İran'ın New York'taki BM Daimi Temsilciliği, Ürdün'ün kuzeydoğusunda 3 ABD askerinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin açıklama yayımladı.

Dış Haberler Servisi

İran'ın ABD'nin askeri üssüne yönelik saldırıyla bir bağlantısı ya da bir ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, bölgede ABD güçleri ve direniş grupları arasında çatışma olduğu, bunun misilleme saldırılarına neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir" ifadesi kullanıldı.

"BÖLGEDEKİ DİRENİŞ GÜÇLERİ KARAR VE EYLEMLERİNDE İRAN'DAN TALİMAT ALMIYOR"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise konuya ilişkin açıklamasında, "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor." ifadesini kullandı. Tahran yönetiminin çatışmaların bölgeye yayılmasını istemediğini kaydeden Kenani, konuyla ilgili ülkesine yönelik iddiaların arkasında ise "ABD'yi bölgede savaşa çekmek isteyen kesimlerin" bulunduğunu belirtti.

Sami Ebu Zuhri:

ABD askerlerinin öldürülmesi

Gazze'deki katliama dair bir mesajdır

HAMAS yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüne neden olan olayın Amerikan yönetimine, Gazze'de masumların katledilmesinin durdurulmadığı sürece tüm İslam ümmetini karşısına alması gerektiğine dair bir mesaj olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi

Ebu Zuhri, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüne 34 askerin de yaralanmasına neden olan olaya ilişkin basına açıklamalarda bulundu. Ebu Zuhri, "Üç Amerikan askerinin öldürülmesi, Amerikan yönetimine, Gazze'de masumların öldürülmesi durdurulmadığı sürece tüm İslam ümmetini karşısına alması gerektiği ve Gazze'ye yönelik Amerikan-Siyonist saldırganlığının devam etmesinin, bölgedeki her türlü durumun patlak vereceği yönünde bir mesajdır." dedi. Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar sonucunda bölgedeki çatışmaların genişleyebileceğine dair  ABD yönetimini daha önce uyardıklarını belirten Ebu Zuhri, ümmetin, Filistin halkını korumaya yönelik konumunu sürdüreceğini kaydetti.

Ebu Zuhri, işgalle yüzleşeceklerini ve halkı korumaya devam edeceklerini belirterek, "İşgal, Gazze'yi direnişin saldırıları karşısında terk ediyor ve Gazze bugün kurtuluş projesine doğru öncülük ediyor. Topraklarımız ve kutsallarımız üzerindeki hakkımızdan vazgeçmeyi kabul etmeyeceğiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir