• DOLAR 32.221
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2421.242
  • ...
NATO: Avrupa'daki olası Rus saldırılarına karşı hazırlıklı olmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO'nun Almanya'daki Askeri Lojistik Merkezinin Komutanı Korgeneral Alexander Sollfrank The Times'da yayınlanan bir röportajda, Rusya hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Korgeneral Alexander Sollfrank NATO'nun Rusya ile topyekün bir savaş durumunda Rusya'nın Avrupa'ya füze saldırıları olasılığına karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre NATO orduları, Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana kapasitelerini ve hazırlıklarını güçlendirdi. Savaşın ittifakla Rusya arasında topyekün bir çatışmaya dönüşmesi ihtimali şu ana kadar önlenmiş olsa da Batı'nın bunun hala bir olasılık olabileceğini tam olarak kabul etmediğine dair endişeler var.

DOĞUYA ÇOK ODAKLANDIK
Birçok NATO komutanı ve diğer ittifak liderleri, son aylarda böyle bir savaşın tehlikeleri ve bunun Avrupa çapında ne gibi etkileri olabileceği konusunda giderek daha keskin ifadelerle uyarılarda bulundular.

NATO Askeri Komitesi başkanı Koramiral Rob Bauer, Ocak ayının başlarında, NATO ülkelerinin önümüzdeki 20 yıl içinde Rusya ile topyekün bir savaş olasılığına hazırlıklı olması gerektiğini söylemişti.

Sollfrank ve diğer NATO generalleri, önümüzdeki üç yıl içinde Rusya ile doğrudan bir askeri çatışmanın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Sollfrank, NATO'nun halihazırda potansiyel bir Rus işgalini savunma ve muhtemelen caydırma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Ancak NATO kuvvetlerinin kıtadaki mevcut dağılımı ve doğu kanadındaki hazırlık eksikliği göz önüne alındığında, NATO orduları "pahalı seçimler" yapmak zorunda kalabilir.

Tuğgeneral Frank Schmitz, "Doğuya çok odaklandık. Sanırım arka tarafta da kapasiteye ihtiyacımız var" dedi.

Sollfrank, NATO teçhizatı ve personelinin birbirinin yerine kullanılmasıyla ilgili sorunlar gibi uygun bir tepki verilmesini engelleyebilecek bazı sorunların hala mevcut olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir