• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hür Gençlik'ten Gazze için destek yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanlığı önünde başlayan Gazze'ye destek yürüyüşü, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Abdullah Dalar Camii önünde son buldu.

Hür Gençlik üyelerinden Hasan Cuban'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını Şehitkamil Gençlik Kolları Başkanı Musab Güçlüer okudu.

Cuban, açıklamasında; 7 Ekim 2023'te tarihe not düşüldüğünü, Aksa Tufanı'nın çağdaş dünya düzenlerinin iflasını ilan etiğini, yalan ve algı imparatorluklarının çöktüğünü ve insanlığın gözü önünde 10 binlerce cinayet işlendiğine dikkat çekti.

"7 Ekim 2023 tarihe not düşülecek bir gündür"

Yaşanan zulmü ifade etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Güçlüer, "İnsanlık ölüyor, tüm dünya izliyor, uluslararası kurumlar iflas etti, egemenler zulmün yanında saf tuttu, dünya halkları zalimi ve zulmü lanetliyor. HÜDA PAR Şehitkamil Gençlik Kolları olarak buradayız ve diyoruz ki; 7 Ekim 2023 tarihe not düşülecek bir gündür. Aksa Tufanı çağdaş dünya düzenlerinin iflasını ilan etmiştir. Yalan ve algı imparatorlukları çöküyor. İnsanlığın gözü önünde 10 binlerce cinayet işleniyor, katliam yapılıyor, bir millete soykırım uygulanıyor. Yaşanan zulmü ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyor." dedi.

"Refah Sınır Kapısı'nda bekletilen insani yardımlar ulaştırılamıyor"

Refah Sınır Kapısı'nda bekletilen insani yardımların Gazze'deki Müslümanlara ulaştırılamamasına dikkat çeken Güçlüer, "Bunca zulüm ekranlarda canlı yayınlanırken iktidar sahipleri ancak izleyebiliyor. Katliamı durduramayan bu liderler; mazlum Gazze halkına, Refah Sınır Kapısı'na dayanmış insani yardımı bile ulaştıramıyor. Dünyanın birçok ülkesinden halkların Refah Sınır Kapısı'na getirdiği insani yardımı ihtiyaç sahibi Gazze halkına ulaştırmaktan bile aciz olduğunu görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

"BM'nin amacından fersah fersah uzakta olduğunu ifade etmek için buradayız"

İnsanı ve insanlığı katleden bu vahşetin karşısında olduklarını belirten Güçlüer, "Ekonomik, sosyal, kültürel ve insani nitelikteki uluslararası sorunları çözmede ırk, cinsiyet, dil veya din ayrımı gözetmeksizin herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine saygının geliştirilip güçlendirilmesinde uluslararası iş birliğini sağlamak amacı ile kurulan BM'nin amacından fersah fersah uzakta olduğunu ifade etmek için buradayız. Uluslararası kurumların süslü cümleler ile ifade edilen amaçlarını değil gerçekleştirmenin yanından dahi geçemediklerini söylemek için buradayız. İnsanı ve insanlığı katleden bu vahşetin karşısında olduğumuzu, Gazze halkının bir bütün olarak ortaya koydukları, tüm dünya mazlumlarını diriltici muhteşem direnişlerinin yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız." dedi.

"Biliyoruz ki dünya zulüm ile abad olmaz"

Gazze'nin ve insanlığın yok edildiğine dikkat çeken Güçlüer, "Kazanan adalet olacaktır. Her an çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden korkunç bir yoğunlukta bombalanan, tüm yaşamsal tesisler, hastaneler, okullar, fırınlar, su tesisleri, günlük yaşamın gerektirdiği ne varsa bilinçli bir şekilde hedef alınarak yok edilen Gazze için özverili dünya halklarının ve gayretli insani yardım kuruluşlarının Refah Sınır Kapısı'na yığdığı yardımların ulaştırılamaması hiçbir şekilde açıklanamaz. Ey kifayetsiz aciz liderler, ey zulmün işbirlikçileri, ey aciz uluslararası kurumlar… Aksa Tufanı sizleri de tarihin çöplüğüne atacak." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Düzenlenen destek yürüyüşü yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir