• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
28 Şubat davasında ABD'nin rolü de sorgulanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


SAKARYA - Sakarya'da 9 yıldır devam eden 'Adalet ve Özgürlükler Eylemi'nde 420. haftanın basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi yaptı.  Muhammed Emin Duman'ın okuduğu basın açıklamasında, 28 Şubat darbesine ilişkin mahkeme sürecinin devam etmesini ve dönemin askeri erkânının yargılanmasının olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, "28 Şubat'ın asli sorumlularının Amerika ve Türkiye'deki işbirlikçileri sermaye sınıfı ile kartel medyası olduğu asla unutulmamalıdır.

28 Şubat ile hesaplaşmak öncelikle Amerika ile hesaplaşmayı gerektirir. Amerika'nın o dönemdeki istihbarat ve siyasi yetkilileri Refah-Yol Hükümeti'nin yıkılması için Türkiye'de ordu, medya ve sermaye grupları içerisindeki uzantılarıyla nasıl temasa geçtiklerini net bir şekilde ifşa ediyorlar. 28 Şubat'a ilişkin belgeler bunu açıkça ortaya koymaktadır. O halde önce Amerika ile hesaplaşacak siyasi ve yargısal bir iradeye ihtiyaç var Türkiye'de… Akabinde de dönemin medya tetikçileri ve büyük sermaye gruplarıyla hesaplaşacak bir iradenin işletilmesi gerekiyor" denildi.

MISIR DARBESİNDE ABD VE İSRAİL'IN MENFAATLERİ VAR
Basın açıklamasında Mısır'daki askeri darbe süreciyle ilgili olarak İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin yasaklanması eleştirilerek "Mısır'da İhvan-ı Müslimin yasa dışı ilan edildi. Darbeciler binlerce insanı katletmesinin ardından şimdi de seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de içinde yer aldığı İhvan hareketini yasakladı. Darbenin gerçekleştiği 3 Temmuz'dan bu yana Mısır'da geçerli siyasetin merkezinde İsrail'in ve Amerika'nın bölgesel ve küresel menfaatlerinin olduğunu gözlemliyoruz.

Cunta bir yandan Mısır'ın Müslüman halkına zulmederken, bir yandan da Refah Sınır Kapısı'nı ve Gazze'ye açılan tünellerin %95'ini kapatarak Gazze'yi adeta bir açık hava cezaevi haline getirdi. Gerek Mısır'da, gerekse Gazze'de darbecilere ve onların küresel efendilerine karşı direnen Müslümanları bir kez daha selamlıyoruz. Emperyalizmin kuklası olan General Sisi cuntasının İhvan-ı Müslimin Hareketi'ni yok etmeye gücünün yetmeyeceğini, akan kan ve gözyaşı içinde bir Firavun gibi boğulacağı günlerin yakın olduğunu buradan haykırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklaması TÜİK tarafından açıklanan ve toplumun zengin ve fakir kesimleri arasındaki 8 katlık uçurumu ortaya koyan araştırma sonuçlarına dikkat çekilerek son buldu. (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir