• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
İran'dan ABD üssü saldırısıyla ilgili kritik açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Açıklamada, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir" ifadesi kullanıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani de,  ''Bölgedeki direniş grupları kendi kararlarını veriyor ve İran'dan Filistin halkını destekleme veya ülkelerini savunma yönünde emir almıyor. Daha önce Amerika'nın Irak ve Suriye'nin egemenliğini ihlal etmeye devam etmesinin ve tekrarlanan bombalamaların güvenliği daha da istikrarsızlaştıracağı konusunda uyarmıştık.  İran'a yönelik tekrarlanan suçlamalar, ABD'yi kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde bölgede yeni bir savaşa sürüklemeye çalışan yönetimin komplosudur.İran, bölgedeki gelişmeleri dikkatli ve hazırlıklı bir şekilde izliyor ve arkasındakilere yönelik asılsız provokatif suçlamaların sonuçlarından sorumlu tutuyor.'' dedi. 

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurmuştu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 34 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir