• DOLAR 32.385
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2409.648
  • ...
"Kürt halkı kendisine şiddet uygulayanlara prim vermeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Hür Dava Partisi Silopi ilçe teşkilat binasına ve Diyarbakır'da İslami faaliyetlerde bulunan Sahabe-Der'e yapılan bombalı ve Molotoflu saldırı, Hür Dava Partisi Adilcevaz İlçe Teşkilatı tarafında yapılan basın açıklamasıyla telin edildi. Açıklamada saldırıyı yapanlara sert tepki gösterilerek saldırganlar lanetlendi.

 

Adilcevaz İlçe Başkanı Aziz Erçelik basın açıklamasında, partilerinin kısa süre içerisinde teşkilatlanmayı tamamlayıp seçimlere hazır hale gelmesinin birçok çevreyi endişelendirdiğini belirterek, saldırgan güruhun, Müslüman Kürt halkına yapılan çalışmaları hazmetmediğinden dolayı parti binalarına saldırı düzenlediğinin altını çizdi.

 

'Müslüman Kürt halkı, şiddetin tarafı olmayacaktır'
Erçelik, basın açıklamasının devamında, "Yaptıkları bu eylemlerinde bilmelidirler ki, Kürdistan coğrafyasında yaşayan Müslüman Kürt halkı, dün nasıl savaş taraftarı değilse, bugünde olmaz ve yarında olmayacaktır. Savaşın, kargaşanın, kaosun ve gözyaşının kimseye fayda sağlamayacağını bilincinde olan bu Müslüman Kürt halkı, kendisine namlunun ucunu uzatanlara gereken cevabı verecektir" dedi.

 

'Şiddet uygulayanlar halkın temsilcisi olamazlar'
Erçelik daha sonra, kendilerini çatışmanın ve kaosun içine çekmeye çalışanların, pırıl pırıl gençleri kullanarak parti binalarına, halka hizmet eden İslami derneklere ve müteddeyin kişilere yönelik saldırıların yapıldığını hatırlatarak, "Sözde hakkını savundukları, Kürt halkına her gün saldırı düzenleyen, iş yerlerine Molotoflu saldırı yapanlar, araçlarını yakanlar, şiddet ile onları sokağa dökenler bu halkı temsil edemeyecekler." İfadelerine yer verdi.

 

'Müslüman Kürt halkı, şiddet uygulayanlara prim vermeyecektir'
Bu çetelerin halkı dininden, inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi bozmaya çalıştığının altını çizen Erçelik, Kürt halkının, artık zulümden, gözyaşından ve şiddet ortamından bıktığını açıklayarak, "Bu halkı huzur, barış, kardeşlik istemektedir. Huzursuzluğun ve anarşinin kimseye fayda vermeyeceğini bilmektedir. Kürt halkı kendilerine şiddet uygulayanlara prim vermeyecektir." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Erçelik son olarak, "Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere birçok yerde yapılan anketlerde Hür Dava Partisinin gerisine düşen bu yapıların Silopi ve diğer yerlerde parti binalarımıza, İslami derneklere ve mütedeyyin kesimlere yönelik yaptıkları Molotoflu ve bombalı saldırıları Hür Dava Partisi Adilcevaz ilçe teşkilatı olarak lanetle kınıyoruz" ifadelerini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir