• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD üssüne büyük darbe: İslami Direniş Hareketi Üstlendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

ABD ÜSSÜNE BÜYÜK DARBE!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron operasyonunda 3 ABD askerinin öldüğü, 25 ABD askerinin de yaralandığı duyuruldu.

7 EKİM'DEN BU YANA İLK KEZ ABD ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve siyonist rejim ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla operasyon düzenlendi.

ÜRDÜN'DEN AÇIKLAMA!

Ürdün hükümet sözcücü, ABD askerlerini hedef alan operasyonun kendi topraklarında gerçekleşmediğini açıkladı.

BİDEN İRAN'I HEDEF GÖSTERDİ!

İşgal ortağı ABD'nin Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen dron operasyonu hakkında yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” dedi.

Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron operasyonuyla ilgili İran’ı hedef gösterdi.

Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi.

OPERASYONU ÜSTLENDİLER
ABD üssüne yapılan operasyonu Irak’taki İslami Direniş Hareketi üstlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir