• DOLAR 32.385
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2391.032
  • ...
HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç: HÜDA PAR belediyeciliğinde hizmet konuşulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Milletvekili Faruk Dinç, seçim çalışmaları kapsamında Eğil ve Dicle ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Eğil ilçesine gelen Dinç, burada HÜDA PAR Eğil İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Partililerle buluşmanın ardından Dinç, Eğil Belediye Başkan Adayı Ali Durgunsu ile birlikte Eğil esnafını ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinden sonra bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dinç, başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Dinç, Eğil ilçesinde gerçekleştirdiği temasların ardından kendi memleketi olan Dicle ilçesine geçti. Dicle'de de parti binasında partililerle bir araya gelen Dinç, ardından bazı kanaat önderlerini ziyaret etti.

Dinç, son olarak kendi köyü olan Pekmezciler (Bavukan) köyünde ailesi tarafından başkan adaylığı onuruna verilen mevlid programına katıldı.

Okunan mevlid ve yapılan duaların ardından kendi köylülerine hitap eden Dinç, daha önce Diyarbakır'da HÜDA PAR İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve Diyarbakır'ı çok iyi bildiğini belirtti.

"Belediyenin kaynakları imkânları gereği gibi kullanılırsa hiçbir faize gerek kalmaz"

Parti yönetimi tarafından aday gösterildiğini ve kendi memleketine hizmet etmekten memnuniyet duyacağını dile getiren Dinç, insanların genel olarak hizmete erişmede adaletsizlikten şikayetçi olduğuna vurgu yaptı.

Gençlerin işsizliğine de dikkat çeken Dinç, şöyle konuştu:

"Bizim kendimize has projelerimiz var. Projelerimizi inşallah kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim projelerimizde gençlere yönelik şunlar var; bir ailede eğer hiçbir çocuk işe girmemişse biz bunu sağlayabiliriz veya gençler evleniyorsa, ilk evlenenlere hibeler verilebilir. Yani bu, belediyenin imkânlarında çok rahat şeyler. Yeter ki adil bir insan, memlekete hizmet edecek birileri olsun. Bize soruyorlar 'Belediye size geçse faiz çekecek misiniz?' Biz diyoruz ki, 'Hiç faize ihtiyaç olmaz. Belediyenin kaynakları, imkânları gereği gibi kullanılırsa hiçbir faize gerek kalmaz.' Gerçekten Allah'tan, Peygamber'den korkan ve her şeyden önce hesap gününe inanan insanlar bizim idarecilerimiz olurlarsa biz bunları rahat bir şekilde atlatacağız."

"İnancımıza göre herkese eşit hizmet etmek zorundayız"

Mevcut belediye yönetimi ve idarecilerden çoğu kişinin şikâyetçi olduğunu vurgulayan Dinç, "Halk gerçekten vicdanlı merhametli idareciler istiyor. Halk, memleketin hakkına, hukukuna riayet eden kişileri istiyor." şeklinde konuştu.

Seçilmeleri durumunda insanlara ırk, kabile ve parti ayrımı yapmadan adil hizmet götüreceklerini dile getiren Dinç, "Biz memleketimize hizmet etmek istiyoruz. İnşallah HÜDA PAR'ın iktidarında, HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde hizmet konuşulacak. Biz bugün seçilsek 'Bu şu köydendir, şu bu kabiledendir, bu şu partidendir' ayrımına bakmayacağız. Çünkü inancımıza göre herkese eşit hizmet etmek zorundayız." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir