• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Molla Beşir Şimşek Gazze için dua çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin yaklaşık 4 aydır Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımlarına devam ettiğini belirten Şimşek, her zamankinden daha çok Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi desteklerin sürmesi gerektiğini söyledi.

Gazze'de yapılan katliamların normalleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, Gazze'nin bir an bile gündemden düşmemesi için herkese büyük görevlerin düştüğünü ifade etti.

"Gece vakitlerinde duada kardeşlerimizi unutmayalım"

Duaların ve ibadetlerin makbul olduğu, yapılan yalvarışların Allah katında kabul olduğu mübarek üç ayların içinde bulunduklarını anımsatan Şimşek, "Aynı zamanda Gazze'de yaşanan durum hepimizin malumudur. Özellikle bu mübarek günlerde her zamankinden çok daha fazla Gazze'deki mazlum ve Müslüman kardeşlerimizi dualarımızda eksik etmeyelim. Özellikle gece vakitlerinde namaza kalktığımız zaman, namazlardan sonra kunut dualarında ve dualarımızın içerisinde kardeşlerimizi unutmayalım." dedi.

"Kardeşlerimize karşı sorumluluğumuz devam ediyor"

Gazze'de savaş sürdüğü müddetçe duaların ve yardımların da devam etmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Oradaki kardeşlerimize karşı sorumluluğumuz devam ediyor. Özellikle bu mübarek günleri fırsat bilerek çok daha fazla Allah'a yalvarma, çok daha fazla onlar için duada bulunma, hastalarına şifa ve vefat edenlere rahmet dileme zamanıdır. En azından bu mübarek günlerde kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Bu şekilde onlara destek olalım ve manevi desteğimizi sunmaya devam edelim." diye konuştu.

"Açlıktan ölümler başladı"

Yoğun saldırılar ve ambargolar nedeniyle Gazze'de kıtlığın yaşandığına dikkat çeken Şimşek, "Bugün insanlar sadece bombalarla ölmüyor, açlıktan ölmeye başladılar. Gazze'de kardeşlerimiz, çocukları, mağdurdurlar. Yaralılar, hastalar ilaçsızlıktan ölüyor ve insanlar soğuktan donarak hayatlarını kaybediyorlar. Özellikle yemek ve yardım kuyruklarında bombalar altında kardeşlerimiz aç bir şekilde ruhunu teslim ediyor." ifadelerini kullandı.

"Katliamlar normalleşmemeli"

Duyarlı her Müslümanın Gazze halkına karşı sorumluluğunun bulunduğunun altını çizen Şimşek şöyle devam etti:

"Duyarlılığımızın kaybolmaması lazım. Katliamlar normalleşmemesi lazım. Bizim katliamlara alışmamamız lazım. Bunun göstergesi olarak da sürekli dualarımızla onları yâd etmemiz ve onlar için Allah'a yalvarmamız lazım. İmkânlarımız dâhilinde gündem oluşturarak toplumumuzu ayık tutmamız ile mesulüz. Özellikle bu mübarek günlerde daha çok dua ederek, niyazda bulunarak, kardeşlerimize yardım elimizi uzatalım." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir