• DOLAR 34.189
  • EURO 38.169
  • ALTIN 2917.496
  • ...
HAMAS lideri Hamdan: ZULME SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyrut/Gazze

HAMAS lideri Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Aksa Tufanı harekatının 111. gününde basın açıklaması düzenledi. "İşgal, Filistin halkına karşı soykırım savaşını sürdürüyor ve dünya buna sessiz kalıyor." diyen Hamdan, bu sessizliğin "suç ortaklığı" ve ancak Amerikan yönetiminin desteklediği "siyonist teröre teslim olmak" anlamına gelebileceğini kaydetti. İşgalin, yerinden edilmişlere ve Gazze hastanelerindeki hastalara karşı korkunç suçlar işlediğine dikkat çeken Hamdan, "Nazi işgali Gazze Şeridi'nde 17'den fazla mezarlığı yıktı, şehitlerin cesetlerini alıp çaldı, üzerlerinde tahrifler yaptı, parçaladı, organlarını çaldıktan sonra geri verdi. Tam anlamıyla bir siyonist suç sayılan bu olay, her türlü sınırı aşan, her türlü değer, gelenek, ahlak ve ilahi kanunları aşan bu işgalin sadizmini ve faşizmini ifade etmektedir." dedi.

WASHİNGTON SOYKIRIMA TAM ANLAMIYLA ORTAK

İşgalin, Gazze Şeridi sınırlarında güvenlik koridoru oluşturma planlarının suç ve Filistin topraklarına yönelik apaçık bir saldırı olduğunu ifade eden Hamdan, katil Netanyahu'nun bazı hedeflerine ve savaş planlarına ulaşacağı hayallerine kapıldığını söyledi. Washington'un, işgalin gerçekleştirdiği soykırıma tam anlamıyla ortak olduğunu vurgulayan Hamdan, ABD yönetiminin Gazze'de sivillerin, yardım personelinin ve insani yardım kuruluşlarına ait tesislerin korunması için siyonist işgale yaptığı sözde çağrıların, anlamsız, etkisiz ve boş propagandadan ibaret olduğunu kaydetti.

Hamdan, dünyadaki tüm ülkelere, hükümetlere, insan hakları ve insani yardım kuruluşlarına, "siyonist işgale ve onun siyasi ve askeri liderlerine karşı, saldırgan eylemlerini suç saymak ve onları savaş suçlusu olarak yargılamak için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açmaya devam etmeleri" çağrısında bulundu.  

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 25 BİN 900'E YÜKSELDİ

Gazze'de, işgal saldırısının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısı 25 bin 900'e, yaralıların sayısı 64 bin 110'a yükseldi. Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin, son 24 saatte gerçekleştirdiği 21 katliamda 200 kişiyi şehit ettiğini, 370 kişiyi de yaraladığını bildirdi. Kudra, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 25 bin 900'e, yaralıların sayısının ise 64 bin 110'a yükseldiğini kaydetti. İşgal rejiminin, güvenli olduğunu iddia ettiği UNRWA ve El-Mawasi barınma merkezlerinde soykırım suçları işlediğini belirten Kudra, işgalin, Han Yunus'ta hastaneleri kuşattığını, bölgede soykırım yaptığını söyledi. Siyonist işgal kuvvetlerinin, Gazze'deki Kuveyt kavşağında insani yardım bekleyen binlerce aç insana karşı korkunç bir katliam gerçekleştirerek, 20 kişiyi şehit ettiğini ve 150 kişiyi de yaraladığını belirten Kudra, şehit sayısının artabileceğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir