• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bismil’de Gazze için yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Gazze için yoğun katılımla yürüyüş gerçekleştirildi.

"Bismil Gençliği Gazze için yürüyor" sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Emin Bal, Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez ve çok sayıda kişi katıldı.

Fatih Camii önünde başlayan yürüyüş, Kurtuluş Camii önünde sona erdi. Grup, burada bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını grup adına Faruk Türk okudu.

Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım işlendiğinin altını çizen Türk, "Gazze’de yüz günü aşkın bir zamandır sadece siyonistlerle değil, bütün dünya müstekbirleri ile büyük bir savaş verilmektedir. Gazze'de, belki de benzeri görülmemiş bir cephe açılmıştır. Bizler de bu siyonist cephenin tam karşısında duruyoruz. Mukaddesatımızı savunmak ve Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza vererek küresel emperyalizme karşı durmak için en ön safta yer alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin'de zaferi getirecek olanın Müslümanların birliği olduğunu vurgulayan Türk, "Filistinli mazlumların kundaktaki bebekleri, küçük çocukları vahşice katledilirken bize düşen sadece yaslarını tutmak olmamalıdır. Yardım malzemeleri çürümeye yüz tuttu. Yüzbinlerce insan aç ve susuz gözlerini size çevirmişken sizler daha ne zamana kadar onları görmezden geleceksiniz? Artık gayrete gelip yardımları Gazze'ye ulaştırın. Yaralılara ilaç ve diğer tıbbi ihtiyaçların ulaştırılmaması daha büyük bir felaketi doğuracaktır. İslam ülkelerini idare edenler, gayrete gelip dünya müstekbirlerine başkaldırırsanız bütün Müslümanların, vicdan sahiplerinin takdirini, muhabbetini kazanacaksınız." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir