• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ankaralılar, İslam ülkeleri liderlerinin Filistin için harekete geçmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de Filistinlilere yönelik siyonist işgal rejiminin sürdürdüğü soykırıma artık sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden başkentliler; artık İslam ülkeleri liderlerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk, kadın, yaşlı on binlerce Filistinli Müslümanı katleden işgal rejimine tepki gösterilmesi gerektiğini dile getiren Ankaralılar, Filistin'de işlenen soykırımın Müslüman halkların dağınıklığından kaynaklandığını belirterek birlik çağrısında bulundu.

Özellikle Gazze'deki zulmün sona ermesindeki en büyük görevin halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine düştüğünü vurgulayan halk, Gazze'deki soykırıma alışmamak gerektiğini ifade etti.

"Siyonistler ancak kaba kuvvetten anlar"

Necmettin Meral

Öncelikle Arap ülkelerinin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydeden Necmettin Meral, "Arap ülkelerinin başkanları hep satılmış. Çünkü Amerika'da İngiltere'de tahsil yapmış ve siyonistlerle iş birliği içindeler. Bizim de sadece sesimizi çıkarmaktan başka elimizden ne gelir? Siyonistler ancak kaba kuvvetten anlar. Onlara karşı mücadele eden mücahitler yalın ayaklıdırlar. Kendi ülkelerini koruyorlar. Gıdasız bir şekilde açlığa mahkûm edilmişler, çöpten ekmek topluyorlar. Ona bile müsaade etmiyorlar. Türkiye'nin göndermiş olduğu yardımları da onlara ulaştırmıyorlar. İşgalciler yakıp yıkıyor. Allah-u Teâlâ siyonistleri kahru perişan etsin ve yenilmiş ekin yaprağına dönüştürsün inşallah." dedi.

"Müslümanlar elinden geleni yapması lazım"

Osman Çorumlu

Küfür bir olup dünyanın birçok yerinde Müslümanları katlettiğini aktaran Osman Çorumlu, "Müslümanların elinden geleni yapması lazım ama işte biliyorsunuz ortam bellidir. Hepsi bir olmuş Müslümanları her yerde bu şekilde katlediyorlar. Maalesef üzücüdür. Allah yardımcıları olsun diyelim, dualarımız o yöndedir." ifadelerini kullandı.  

"Müslümanlar Müslümanca yaşamaya özen göstermelidir"

Naci Ünal

Müslümanların Müslümanca yaşaması gerektiğinin dile getiren Naci Ünal, "Müslüman Müslüman gibi yaşamalıdır. Siyonist israili de Allah Kahhar ismiyle kahru perişan etsin, başka bir şey demiyorum. Müslümanlar Müslümanca yaşamaya özen göstermelidir. Müslümanlar birbirini sevmelidir. Filistin için maddi yardım yapmak lazım." şeklinde belirtti.

"Müslümanların hepsi bir araya gelip israili bitirmesi lazım"

Ethem İlbay

Siyonist işgal çetesinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Ethem İlbay, ise şunları aktardı:

"Müslümanlar elinden geleni hiçbir şeyi geriye koymaması lazım. Müslümanların hepsi bir araya gelip israili bitirmesi lazım. Gazze'dekiler Müslüman kardeşlerimizdir. Allah yardım etsin inşallah. Müslümanlar maddi manevi bir olup kardeşlerimize yardımcı olurlar umudu içindeyiz."

"Bir Müslüman bu kadar tepkisiz olamaz"

Mustafa Çetin

İslam ülkelerin liderleri bir an evvel Filistin için harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Çetin, "Müslümanlar önce birlik beraberlik içinde olmaları lazım ve tepkilerini göstermeleri lazımdır. Müslüman halkın demiyorum, Müslüman devletlerin başındakilerin ayıbıdır bunlar. Nereden besleniyorlar? Niye böyle tepkisiz kalıyorlar? Buna da şaşırıyorum. Bu lanetli katil milletin Allah kahru gazap etsin inşallah, olacak da. Yani Müslüman milletler neden buna tepki göstermiyor? Neden karşı çıkmıyor? Ben ona üzülüyorum. Bu milletin katil olduğunu, soykırım yaptığını dünya görüyor ama onlar kabul ediyor çünkü kırılanlar, öldürülenler Müslüman'dır. Almanya'sı Amerika'sı zaten o aynı ırktan, aynı kandan, kanı bozuk bunların. Peygamberini katleden bir millet burada insanları katletmiş şaşırmıyorum. Müslüman ülkelerin başındaki o adamlara ben kızıyorum, onlara adam demiyor, insan da demiyorum. Bu kadar tepkisiz bir Müslüman olamaz." dedi.

"Yeter artık ey Müslümanlar ve İslam ülkeleri niye bu kadar korkuyorsunuz?"

Cafer Korkmaz

Filistin'de yaşananlardan ötürü kahrolduğunu vurgulayan Cafer Korkmaz, "Ben Filistin'de yaşananları üzülerek izliyorum. En çok da Müslümanım diyen ülkelere üzülüyorum ve kızıyorum. Bunlar ne zaman uyanacak? Benim bildiğim iki inanç var biri İslam (hak) diğeri batıldır. Bir safınızı belirleyin artık. Ey Müslümanım diyen, sen bundan ekmek yiyorsun, çoluk çocuğun bundan besleniyor. Çoluk çocuk Gazze'de kurşunlanıyor, katlediliyor, ey Müslüman ne zaman uyanacaksın? Uyanın şu gafletten. Yeter artık ey Müslümanlar, İslam ülkeleri, Arabistan özellikle siz, niye bu kadar korkuyorsunuz? İnsan bir kere ölür. Allah ıslah etsin. İnşallah duyarlar da bir şey anlarlar bu sözümüzden." temennisinde bulundu.

"İslam ülkelerinin topyekun birlik olmadığı sürece bu zulme maruz kalırız"

Mehmet Alpsoy

Müslümanların ilk önce birlik olması gerektiğinin altını çizen Mehmet Alpsoy, şunlar aktardı:

"Ümmeti Muhammed'in bir araya gelerek toplu halde tepki göstermesi lazım. İslam ülkeleri topyekun birlik olmadığı sürece bu zulme maruz kalırız. Yüce Rabbim Müslümanlara uyanmayı nasip etsin. Söyleyecek çok şey var ama Yüce Rabbim İslam ülkelerine uyanma basireti nasip etsin inşallah. Yüce Rabbim sonunu hayır eyler. Bu zulmün de mutlaka sonu gelecek. İslam ülkelerinin liderleri kimden korkuyorlar, kimden çekiniyorlar da bu zulme dur diyemiyorlar. Ben buna hayret ediyorum. İslam ülkeleri bir araya geldiği zaman bu Yahudi milletini bir avuç suda boğacak. Koskoca İslam alemi yaşananlar karşısında sessiz kalıyor, ben buna üzülüyorum."

"İslam ülkeleri liderleri yok ki bir zavallı Türkiye var, o da yapacak bir şeyi yok"

Mazhar Halidi

Müslümanların sessizliğinden mustarip olduğunu belirten Mazhar Halidi, "Vallahi Müslüman yok ki dünyada bir şey yapsın. Eğer Müslümanlar var olsaydı onlar bunu yapamazlardı. Onların haddine değildi. İslam ülkeleri liderleri yok ki! Vallahi bizim duamız da kabul olmaz çünkü biz helal bir lokma yediğimiz yok ki duamız kabul olsun. Duanın kabul olması için evvela Müslüman olman lazım. Helal yemen lazım. Yok, bizde o da yok. Allah yardımcısı olsun Müslümanların, başka diyecek bir şey yok." diye konuştu.

"Bütün İslam ülkelerinin orduları bir olsun israili ortadan kaldırsın"

Muhlis Balıkçı

Gazze'deki mücahitlere feda olmaya hazır olduğunu söyleyen Muhlis Balıkçı, "Onlara yardım etmeliyiz, kısacası savaşmalıyız. Gidip siyonistlerle savaşmak istiyorum. Gazze'dekiler Müslüman oldukları için onlara canımı feda etmek istiyorum. Onların yerine, savaşarak canımı vermek istiyorum. Bütün İslam ülkelerin orduları bir olsun israili ortadan kaldırsın. Öyle vursun, yok etsin, israili ortada kaldırsın. Biz Müslümanız, onlar kafirdir. Onlar kardeşlerimizi katlediyor, biz onları seyrediyoruz. Hiç hoşumuza gitmiyor, hiç hoşuma gitmiyor." şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir