• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ensarullah heyeti Rus yetkililerle  görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen’deki Ensarullah hareketşne bağlı bir heyet, dün Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile bir araya geldi.

The Times of Israel'de yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Görüşmede, Yemen’de yaklaşık 9 yıldır devam eden askeri-siyasi krize kapsamlı çözüm bulunması konuları üzerinde derinlemesine görüş alışverişinde bulunuldu. Aynı zamanda, BM himayesinde Yemenliler arası tam kapsamlı bir ulusal diyaloğun kurulması için gerekli koşulların hızla oluşturulmasına yönelik uluslararası çabaların arttırılmasının önemi vurgulandı” ifadesi kullanıldı.

Görüşmede ayrıca İngiltere ve ABD’nin Yemen’e hava saldırılarının yanı sıraişgal rejiminin saldırıları ele alındığı belirtilirken, “Filistin - İsrail çatışma bölgesindeki trajik olayların gelişmesi ve bu nedenle Kızıldeniz’deki duruma özel dikkat gösterildi. Bu bağlamda, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik gerçekleştirdiği ve bölgesel ölçekte istikrarsızlığa yol açabilecek füze ve bomba saldırıları şiddetle kınandı” denildi.

Ensarullah  Kızıldeniz'de, işgal rejimine sevkiyat gönderilme ihtimaline karşılık ticari gemilere saldırılarını sürdürüyor. ABD ve İngiltere Ensarullah'ın saldırılarını durdurmak için karşı saldırılarda bulunuyor ve Ensarullah'ın saldırılarına engel olmaya çalışıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir