• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR`a saldırılar Adana`da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - HÜDA-PAR Adana İl Başkanlığı Partilerinin Silopi İlçe Başkanlığı ve PSP üyesi Sahabe-Der`e yönelik yapılan bombalı saldırıları düzenledikleri basın açıklaması ile lanetledi.

Veysi Sonkaya Hoca`nın yaptığı Kur`an tilavetinin ardından HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz açıklamada bulundu.

HÜDA PAR teşkilat binaları ile çeşitli STK`lara yapılan saldırıları hatırlatan Yavuz şöyle konuştu: "Yıllardır İslami STK`lara ve mütedeyyin kişilere saldıran malum kesim, partimize ve üyelerimize yönelik şiddet eylemlerini arttırarak devam ettiklerini belirtip,çözüm süreciyle beraber şımaran/şımartılan ve azgınlaşan bu kesim, son olarak Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Sahabe-Der`e yönelik bombalı ve molotoflu bir saldırı gerçekleştirdi.
 
Benzeri saldırılar yakın bir zamanda Cizre ve Şırnak`ta da olmuştu." dedi

Yapılan saldırıların , "neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümündeki yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimi olduğunu ifade eden Yavuz, "Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz diyerek, zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık ve buna müsaade de etmeyiz.
 
Halkımızın maslahatını ve geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip, oynanan oyunları ve kurulan tuzakları boşa çıkaracağız inşallah." şeklinde konuştu.

Yavuz son olarak, "Ülke`de huzur ve barışın sağlanmasını isteyen tüm kesimlere şunu hatırlatıyoruz; bu tür saldırılara gerekli tepkiyi ortaya koymadığınız zaman huzur ve barışın hiç bir zaman sağlanamayacağını bilmelisiniz.
 
Sürekli saldırıya uğrayan kesime sağduyu ve sabır tavsiye ederken, saldırıyı gerçekleştiren kesimlere yönelik hiçbir girişim ve söylemde bulunmamanızın izahı olamaz. Sizlerden beklentimiz saldırıyı yapanlara karşı, gereken sorumluluğu yerine getirmenizdir. Aksi takdir de bölge de oluşacak kaosun vebalinden kurtulamazsınız." dedi

Sık sık sloganların ve tekbirlerin atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
(Yunus Emre-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir