• DOLAR 32.409
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2398.949
  • ...
Depreme yakalanan Malatyalılar, duygularını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya, hemen hemen her gün beşik sallanmaya devam ediyor. Son olarak bugün merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, vatandaşlar can havliyle kendilerini dışarıya atarak park gibi güvenli yerlere akın etti.

İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, içeriye girdiklerinde deprem korkusu yaşadıklarını, dışarıya çıktıklarında ise üşüdüklerini belirterek sürekli korku halini yaşadıklarını dile getirdi.

"Öyle bir ses ki Malatya'nın dibi delindi sandık"

Vatandaşlardan Mehmet Yıldız, "Çay ocağında oturuyorduk. Birden alttan bir ses geldi. Sarsıntıyla beraber dışarı kaçtık.  Artık içeri girmeye korkak olduk. Öyle bir ses ki sanki Malatya'nın dibi delindi. İçeri giriyoruz depremden korkuyoruz, dışarı çıkıyoruz soğuk. Millet konteynerlerde, çadırda perişan." diye konuştu.

"Sürekli korku ile yaşıyoruz"

Deprem anında çalıştırdığı kebabçı dükkanında olduğunu söyleyen Yaşar Kar, "Duyduğumuza göre 5.2 büyüklüğünde olmuş ama o ilk deprem gibi bizi korkuttu. Yani aynı o ilk deprem ki gibi hissettik. Öyle olacak diye düşündük. Çok zor, korku ile yaşıyoruz? Gidecek yerimiz yok, evlerimiz yok. Zaten ilk depremde bütün her taraf yıkıldı. Şu anda biz konteynerlerde kalıyoruz da çok sağlıklı değil. O yüzden tedirginiz. Bu depremler sürekli olacak ve bunun çözümü yok. Tedirginiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz ve sürekli korku içerisindeyiz. Ancak deprem olduğu zaman korkudan sokağa çıkıyoruz. Allah sonumuzu hayr eylesin." temennisinde bulundu.

"Evimiz sağlam ama o da sallana sallana yıkılacak herhalde"

Korkudan parkta oturduklarını kaydeden Şükran Keleş, "Çaresi yok. Gidecek yerimiz de yok. Çok şükür evimiz sağlam ama o da sallana sallana yıkılacak herhalde." diyerek yaşadıkları çaresizliği anlattı.

"Pazarda alışveriş yapıyorduk bir anda elektrik direkleri sallanmaya başladı"

Pazarda alışveriş yaptıkları sırada depreme yakalandıklarını söyleyen İzzettin Keleş, "Bir baktık elektrik direkleri sallanıyor. Allah'ın dediği olacak. Ne yapalım? Hepsini de yaşadık. Çocuklarımın evi yıkıldı buradan gittiler. Biz de birazdan eve gideceğiz." diye konuştu.

"Eşim görevde tek başıma kaldığım için baba evine geldim burada da depreme yakalandık"

Çanakkale'de yaşadıklarını ama eşi Suriye'de görevde olduğu için baba evine geldiğini belirten Büşra Durmaz, "Tek kaldığım için buraya babamın yanına geldim. Burada da depreme yakalandık. Çok korktuk. İki tane çocuğumla nasıl aşağıya indiğimi bilmiyorum. Öyle ki korkudan aşağıya kaçtık. Bayağı sallandı. Ayakkabılığımızın rafları döküldü. Duvardaki aynamız düştü." diyerek yaşadıkları korkuyu anlattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir