• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zebihullah Mücahid: Afganistan'da etnik ve dini azınlıklara karşı herhangi bir ayrımcılık yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Hükümetinin, ülkedeki etnik ve dini azınlıklara karşı önyargılı olduğu ve özellikle Hazaralara yönelik sistematik katliam yapıldığı iddialarına yanıt veren Sözcü Mücahid, vatandaşlar arasında herhangi bir ayrımcılığın söz konusu olmadığını belirtti.

Bazı yabancı medya kuruluşları tarafından özel programlar ayrılarak yürütülen kampanyalar, bazı kötü niyetli sosyal medya kullanıcıları tarafından adeta bir propagandaya dönüştürülmüş durumda.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Sözcü Mücahid, bu iddia ve suçlamaları şiddetle reddetti.

Afganistan'da etnik ve dini azınlıklara yönelik herhangi bir ayrımcılık olmadığının altını çizen Mücahid, bu konuda ortaya atılan iddiaları, yabancıların ve onlara çanak tutan yerli işbirlikçilerinin bir komplosu olarak nitelendirdi.

Ülkeden kaçanlara atıfta bulunan Sözcü Mücahid, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Afganistan'dan kaçtılar ama hâlâ ülkeye düşmanlık düşünüyorlar, hâlâ ayrılıkları körüklüyorlar, hiçliğin tadını çıkarıyorlar. Afganistan artık değişiyor, bu topraklarda istikrar var, güvenlik var ve hiçbir ayrımcılığa izin verilmiyor. Hazara, Özbek ve Peştun kardeşler bir arada mutlu bir şekilde yaşıyor, kimsenin hakkı ihlal edilmiyor, kesin ve doğru olan durum Afganistan İslam Emirliği'nin ayrımcılığı kabul etmediğidir."

Afganistan İslam Emirliği kurulduktan sonra, ülkede Hazaraların ve Şiilerin öldürüldüğüne ilişkin daha önce de farklı ülke ve sosyal medya platformlarında geniş çapta propaganda yürütülmüş, Afganistan yönetimi, onların özgürlüklerini ellerinden almakla suçlanmıştı.

Afganistan İslam Emirliği, "dış düşmanların işi" olarak nitelendirdiği bu propagandalarla, hiç kimsenin ülkede yaşayan etnik gruplar arasında bir bölünmeye yol açmasına ve istikrarsızlık oluşturmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir