• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal rejimi, takas anlaşmasıyla serbest bıraktıklarını yeniden esir alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esirler Cemiyeti,  işgal kuvvetlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yakınlarında yer alan Biyr el-Başa beldesine baskın düzenleyerek Ahmed Velid Haşan'ı (18) esir aldığını açıkladı.

Açıklamada, Haşan'ın  Kasım ayı sonundaki esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılanlardan olduğu hatırlatıldı.

İşgal kuvvetleri, bugün Biyr el-Başa beldesine düzenlediği baskında Ahmed Velid Haşan'ın ağabeyi Muhammed Haşan'a ateş açarak onu şehit etmişti.

Cemiyet, dün yaptığı açıklamada, takas anlaşması kapsamında serbest bırakılan Yusuf Abdullah El Hatib adlı çocuğun da işgal tarafından yeniden esir alındığını ve bu durumun ilk vaka olduğunu duyurmuştu.          

Cemiyet, Hatib'in yeniden esir alınmasının, "sonuçlanan tahliye anlaşmalarının açık bir ihlali ve çok tehlikeli bir durum olduğunu" vurgulayarak arabulucuların ve denetçilerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

HAMAS da Hatib'in yeniden esir alınmasına tepki göstererek bunun sonuçlarından işgalci rejimin sorumlu olacağı vurgulamıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayı sonunda 7 gün süren geçici ateşkeste, işgal zindanlarındaki 71'i kadın, 169'u çocuk olmak üzere 240 Filistinli esir, HAMAS'IN elinde bulunan 81'i siyonist, 23'ü Tayland vatandaşı ve biri Filipinli olmak üzere 105 işgal esiriyle takas edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir