• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten emekliler, emekli maaşının en az asgari ücretle aynı olmasını istediler.

İnsanın rahat etmek için emekli olduğunu ifade eden emekliler, emeklinin yılda 1 sefer tatil yapmasına ihtiyaç duyduğunu ama bu ihtiyacın 10 bin lira ile sağlanmadığını söylediler.

İLKHA'ya konuşan emekliler, zor günler geçirdiklerini vurgulayarak "yeter artık" çağrısında bulundular.

"Kendileri 10 bin lira ile geçinebiliyorlarsa biz de geçinelim"

Bakır Yeşilnacar

Geçim sıkıntısı çektiklerini belirten Bakır Yeşilnacar, "Geçinemiyoruz. Kendileri 10 bin lira ile geçinebiliyorlarsa biz de geçinelim. Milletvekili 150 bin lira alıyor ama bize taksit taksit 10 bin lira veriliyor. Biz geçinemiyoruz. Bütün sıkıntıları çekiyoruz. Eve ekmek götüremiyoruz. Yaptıkları ayıptır. 30 bin lira istiyorum, verir mi? Vermez. Kendisinin maaşı 200 bin lira, milletvekili yatıyor, kalkıyor ve parmak kaldırıyor 150 bin lira alıyor. Bana 10 bin lirayı da taksit taksit veriyor. Yeter artık." dedi.

"Emekli olan bir insanın yılda 1 sefer tatil yapması lazım"

Ömer Buzluoğlu

10 bin lira emekli maaşı ile kiracı olan emeklinin kirasını ödeyemediğini ifade eden Ömer Buzluoğlu, "Verilen para emeklilere yetersizdir. İnsan rahat etmek için emekli olur. Emekli olan bir insanın bugünün şartlarına göre en az 20-25 bin lira alması lazım. 20-25 bin liranın altında maaş alan emekli rahat yaşayamaz. Her emeklinin evi yoktur, birçoğu kiracıdır. Hastalıklar yaşayabiliyorlar. Emekli olan bir insanın yılda 1 sefer tatil yapması lazım. Gezmesi dolaşması, yemesi içmesi lazım. Bugün 10 bin lira emekli maaşı ile kiracı olan biri kirasını ödeyemez. Şanlıurfa'da ev kiraları 13-12 bin lira olmuş. 10 bin lira maaş alan emekli hangisine versin?" diye konuştu.

"Eskiden 10 bin lira 10 bin liraydı"

Bedir Zarifses

Emekli maaşının asgari ücrete denk olması gerektiğini dile getiren Bedir Zarifses, "10 bin liranın sadece adı var. Eskiden 10 bin lira 10 bin liraydı, eşyalar pahalı değildi. Ben 17-18 bin lira alıyorum ama doğru dürüst sebze meyve yiyemiyoruz. Büyüklerimiz bir el atsınlar, yeter artık. Kiracıyım af edersiniz ama oturduğum evde köpek bile oturmaz. Evin içi hep rutubetlidir. 'sen bizi burada oturtuyorsun' diye ailemle her gün kavga ediyorum. Emekli maaşı o da az aslında ama en az asgari ücret olması lazım. Hatta en az 22 bin lira olması lazım." ifadelerini kullandı.

"Emeklilerin güzel yaşam hakkına ihtiyacı var"

Abdullah Altundağ

Abdullah Altundağ ise "Emekli maaşı yeterli değil. Fiyatlara bakarsanız yeterli değil. Daha fazla olması gerekiyordu. Emeklilerin de diğer vatandaşlar gibi normal ve güzel yaşam hakkına ihtiyacı var. Maaş en az asgari ücret ya da asgari ücrete yakın olmalıydı. Yetkililer hem emekli maaşını hem de asgari ücreti verirken insani yaşam koşullarına göre versinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)