• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te "Kudüs ve Gençlik" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program Gençlik Kolları Teşkilat üyelerinden Hüseyin Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Şiirler ve ezgilerle devam eden programın açılış konuşmasını, HÜDA PAR Şahinbey Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Kiriş gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasına "Kehf Suresi 13 ayeti" ile başlayan Kiriş, "Unutmayalım ve unutturmayalım ki, Gazze'de siyonist barbarlar hala katliam yapmaktadırlar. Çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç, engelli engelsiz, dinlemeden soykırım gerçekleştiriyorlar. Bizler bu zulmü elimizle durduramıyoruz malesef, lakin elimizden geleni yapmak da üzerimize farzdır." dedi.

Gençler olarak durmayacaklarını ve susmayacaklarını dile getiren Kiriş, "Değerli Genç Kardeşlerim! Durmayacağız, susmayacağız, eğer biz gençler olarak susarsak vallahi Kudüs düşer. Biz evimizde rahat rahat oturursak vallahi Gazze harap olur. Sessizliğimizin hesabını Allah'a veremeyiz. Bu sebeple durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Böyle programlara katılarak Gazze'yi gündemimizden düşürmeyerek elimizden ne geliyorsa onu yaparak bu zulme ortak olmayacağız." ifadelerini kullandı.

İşgalci siyonist mallarına yönelik yapılan boykotun sonuna kadar arkasında olacaklarını belirten Kiriş, "Hazreti İbrahim'e su taşıyan karınca misali safımızı belli edeceğiz. Boykotsa boykot! Paylaşımsa paylaşım! Protestoysa protesto! Tweetse tweet! Ama asla susmayacağız, durmayacağız." dedi.

Kudüs'ün Müslümanların izzeti olduğunu belirten Kiriş, "Kudüs Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs sadece Arapların ya da Filistinlilerin davası değildir. Kudüs Müslümanların namusu ve şerefidir. Kudüs'e iman etmiş gönüller sahip çıkar, Kudüs'e sadece Allah'a teslim olmuşlar sahip çıkar. Bugün burada bizler de Kudüs'ümüze sahip çıkma adına toplandık ve diyoruz ki bekle bizi ey aksa Muhammed'in ordusu geri gelecek inşallah." şeklinde konuştu.

"Kudüs Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği yerdir"

Açılış konuşmasının ardından HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı Abdülhakim Övet programın ana konusu olan "Kudüs ve Gençlik" konularına değindi.

Gazze'de Müslümanların kadın, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden katledildiğini dile getiren Övet, "Müslüman kardeşlerimiz açlıkla, susuzlukla ve kötü hava koşulları ile mücadele ederken, 'Orada bulunan Müslüman kardeşlerimiz için ne yapabiliriz?' diye düşünmemiz gerekir. Bizim kalbimizde sevgi beslediğimiz en nadide yerlerden birisi de Kudüs'ümüzdür, Mescid-i Aksa'mızdır. Kudüs bizim ilk kıblemizdir ve Allah'u Teala'nın da etrafını mübarek kıldığı ve Peygamber Efendimiz'in miraca yükseldiği yerdir." dedi.

"Hayalinizde, hedefinizde ve rüyalarınızda Kudüs'ün özgürlüğü olmalı"

Övet, "Bizler bugün gerek siyasi işlerden gerekse sınırlarımızın uzak olmasından ve elimizden bir şey gelmemesinden dolayı Kudüs ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım edemiyoruz. Ama bizler sosyal medya aracılığıyla, bu tür ortamlarla Kudüs'teki mücahitleri, Kudüs'teki kardeşlerimizi anlatarak onların davalarının haklılığını bütün bir insanlığa duyurmak ile görevliyiz. Hazreti Ali'nin dediği gibi 'Bir zulme engel olamıyorsanız, onu en azından bütün insanlara duyurun." sözlerini hatırlattı.

Kudüs'ü kurtaracak olanların gençler olduğuna dikkat çeken Övet, "Siz değerli gençler Kudüs davasını öyle bir benimsemelisiniz ki Kudüs'ün kurtuluşu gelecekte siz kıymetli gençlerin elleriyle olsun.

Kudüs'ün geleceğine yön verecek olan, Kudüs'ü siyonizmin elinden kurtaracak olan bugünkü zulme son verecek olan siz kıymetli gençlersiniz. Biz Müslüman gençlerin hayalinde, hedefinde ve rüyalarında Kudüs'ün özgürlüğü olmalıdır." diyerek konuşmasını sonlandırdı

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir