• DOLAR 32.969
  • EURO 35.296
  • ALTIN 2466.374
  • ...
"Efeler Katliamı" kurbanları kabirleri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin katliamlar silsilesinin en vahşilerinden biri 23 Ocak 1987 tarihinde Midyat ilçesinin Başyurt (Zaxuran) köyü Efeler (Gündikêporti) mezrasında yaşanmıştı.

PKK’li bir grubun gece yarısı bir eve baskın düzenleyerek uyudukları sırada 7’si çocuk 10 kişiyi katlettiği katliamın 37'inci yıl dönümü münasebetiyle Başyurt Mahallesi Efeler mezrasında bir anma programı düzenlendi.

Katliamın 37’inci yıl dönümünde Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Kabirleri başındaki anmanın ardından programa katılanlar katliamın yaşandığı evi ziyaret edip dualar etti.

Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, katledilenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Ziyarete açılan katliamın yaşandığı evin bir odasının duvarlarına katledilen 2,3.ve 6 yaşlarındaki bebek ve çocukların resimleri asıldı. 

"Unutmanın imkânı var mı, yapılanları unutamıyoruz"

Selime Acar

Katledilenlerin yakınlarından Selime Acar, "Biz iyiliği istiyoruz. Bütün ailemiz öldürüldü. İsteğimiz aileden geri kalanların mağdur edilmemesi. Eve saldırdılar. Kim varsa katlettiler. 6 kişi ailemizden gitti. Amcaoğlum, kardeşim, yeğenlerim, yengem. Suçumuz neydi bilmiyoruz. Bazıları diyor. İşte kan davasıdır.  Yok öyle bir şey. Bizim hakkımızı gasp ettiler. Onları unutamıyoruz. Unutmanın imkânı var mı? Elimizden bir şey gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"Çok vahşice ve zalimce bir saldırı"

Kutbettin Ağırman

Saldırı yapılan evde katledilen Kadri Ağırman'ın oğlu Kutbettin Ağırman, "37 yıl önce arkamda bulunan evde katledilen Kadri Ağırman'ın oğluyum. Tam olarak hatırlamıyorum. Olay tarihinde ben bir yaşındayım. Olayı yaralı bir şekilde atlattım. Tam olarak hatırlamıyorum ama o tarihte bu evde babam, babamın annesi ve 3 amcam şehit edildi. Ama ölüm şekilleri, vahşice bir Ermeni katliamı diyebileceğimiz tavırlarla hareketlerle oldu. Bu olayı molotoflarla, yangınlarla, bombalarla yaptılar. Evde tamamen savunmasız insanlara karşı bunu yaptılar. Bu hareketin bir Kürt hareketi olduğuna biz inanmıyoruz. Bundan dolayı da biz bu örgüte ve diğer terör örgütlerine karşıyız. Biz bunun şu aşamada tamamen bir din düşmanlığı olduğuna inanıyoruz. Çünkü içerisinde iman taşıyanın sergileyecek bir hareket olmadığını biliyoruz. Çünkü namaz kılan bir insanın Allah'a inanan bir insanın kan kusabileceğini düşünmüyoruz. Olay akşamı burada toplamda 2 aileden 10 kişi katledildi. Çok vahşice ve zalimce bir saldırı." diye konuştu.

"İçeride kıyameti yaşattılar"

Nafiya Bulut

Katledilenlerin çoğunun kendi ailesinden olduğunu belirten Nafiya Bulut, "Saat gecenin 10'u idi. Geldiler savunmasız çocuklarımızı katlettiler. Bir baktım pencereden içeriye birisi girdi. Sonra hepsini öldürdüler. Gittik baktık hepsi ölmüş. Evi de ateşe vermişlerdi. Biz cesetler yanmasın diye su taşıdık. İçeride kıyameti yaşattılar. Allah yanlarına bırakmasın." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir