• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeniden Refah ile AK Parti görüşmesinden ne sonuç çıktı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti, yerel seçimlere yönelik stratejilerini belirlemek amacıyla Yeniden Refah Partisi ile bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen bu toplantı, partinin genel başkan yardımcıları düzeyinde yapıldı ve yaklaşık bir saat sürdü.

NTV'de yer alan habere göre; toplantıda, AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı büyükşehirler için Yeniden Refah Partisi'nden istediği desteğin genişletilmesi konusu ele alındı. Özellikle Bursa, Balıkesir ve Denizli gibi illerde iş birliği teklif edildiği, ancak Yeniden Refah Partisi'nin Bursa'da kendi adayını göstermiş olması nedeniyle bu teklife olumlu yanıt vermediği bildirildi.

Yeniden Refah Partisi'nin, AK Parti'nin Malatya adayına karşılık kendi adaylarına destek talep ettiği ve Kütahya Belediye Başkanlığı için de talepleri olduğu ifade edildi. Ayrıca İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi ve Sultanbeyli; Ankara'da ise Pursaklar gibi bazı ilçelerde destek istendiği belirtildi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığı, Yeniden Refah Partisi temsilcilerinin "eşit bir ittifak" vurgusu yaptıkları ve örgütlerine bu durumu açıklayabilecek bir anlaşma aradıkları kaydedildi.

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında bir görüşme yapılması ve bu görüşmede nihai kararın verilmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Bu görüşme, iki parti arasındaki potansiyel ittifakın şekillenmesinde belirleyici olabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir