• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HKMO Bursa Şubesi: Gazze’deki masumlara sahip çıkmak için insan olmak yeterlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen basın açıklamasına HKMO yöneticileri, üyeleri ve çeşitli odaların temsilcileri katıldı. 

Basın açıklamasını HKMO Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, okudu.

“Katil israil, Gazze’de soykırıma son vermelidir”

Siyonistlerin katil ve soykırımcı tavırlarıyla 7 Ekim'den bugüne tüm dünyanın gözleri önünde devam eden katliamının bir an önce son bulmasını istediklerini söyleyen Bulut, “360 kilometrekareik küçük bir yüzölçümüne sıkışmış, çoğunluğu sivil olan 2 milyon nüfus, 7 Ekim'den bu yana atılan 62.500 ton bomba ile kişi başına 32 kg bombaya maruz kalmıştır. Kadın, çocuk, sivil ayırt etmeksizin uluslararası hukuk kurallarını ve insan haklarını hiçe sayarak savaş suçu işleyen siyonist israil, bombalarını masumların üzerine yağdırırken, insani ve evrensel değerlerden uzaklaşmıştır.” diye belirtti.

“Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde soykırım ve savaş suçu işleniyor”

Bulut, “Hastane, okul, cami, kilise, ambulans ve toplanma kampları gibi yoğun nüfuslu yerlerin hedef alınması, Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde soykırım ve savaş suçu işlendiğini açıkça göstermektedir.” dedi 

“Gazze’deki masumlara sahip çıkmak için insan olmak yeterlidir”

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda en az 10 bin 800'ü çocuk, 7 bin 250'si kadın olmak üzere 25 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 63 bin kişinin de yaralandığını hatırlatan Bulut, şunları söyledi:

“Enkaz altında hâlâ çıkarılamayan binlerce kişi olduğu bilinmektedir. Bir yandan bombalarla devam eden soykırım, diğer yandan insani yardımların Gazze'ye girişlerinin engellenmesiyle daha da ağırlaşmaktadır. Yardıma muhtaç insanların temiz su, gıda ve tıbbi malzemeye ulaşımı engellenmekte, bu sebeple bombalardan kurtulanlar açlık ve susuzluktan hayatlarını kaybetmektedirler. Bu durum, vicdanı olan hiçbir insanın kabul edemeyeceği bir durumdur ve tüm insanlığın harekete geçme vakti gelmiştir. Unutulmamalıdır ki Gazze'deki masum insanlara sahip çıkmak için Arap ya da Müslüman olmaya gerek yoktur, insan olmak yeterlidir.” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, HKMO Bursa Şube Yönetimi tarafından BAOB binasının girişi siyonist israil karşıtı afiş ve pankartlar asıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir