• DOLAR 32.569
  • EURO 35.291
  • ALTIN 2470.083
  • ...
BMGK'de Rusya ve ABD birbirini suçladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın talebi üzerine BMGK, Ukrayna'ya silah transferlerini görüşmek için toplandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, burada yaptığı konuşmada, "Tüm tarafsız uzmanlar, açıkça görüyor ki; Ukrayna krizinin barışçıl bir şekilde çözülmesinin önündeki en önemli engel, Batı'nın Kiev'e olan desteğidir." dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya verdiği destekle sadece Rusya'ya savaş açmadığını, Avrupa'yı ekonomik olarak zayıflatmaya çalıştığını da savunan Lavrov, "Avrupa Birliği ülkeleri, Washington'un onlardan talep ettiklerini itaatkar bir şekilde yerine getiriyor ve Ukrayna'ya silah sağlıyor. Kendi depolarını boşaltıyorlar. Bu depolar da tekrar Amerikan askeri endüstrisi tarafından doldurulacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Ukrayna savaşmayı bırakırsa, Rusya da bırakır." diyen Lavrov, Rusya'nın "özel askeri operasyonu" sonlandırması halinde "Ukrayna rejiminin" tekrar "her türlü Rus izini" silmek için uğraşacağını dile getirdi.

"Rusya, Konseyi dezenformasyon kampanyasını yürütmek için bir sahne olarak kullanıyor"
ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood ise Rusya'nın Ukrayna'ya silah transferi hakkında toplantı talebini eleştirerek, "Rusya, Konseyi dezenformasyon kampanyasını yürütmek için bir sahne olarak kullanıyor." suçlamasını yaptı.

Binlerce Rus askerinin, Ukrayna topraklarında olduğunu ancak tek bir Ukrayna askerinin Rus toprağında bulunmadığını ifade eden Wood, "Eğer hükümeti uluslararası hukuk, BM Şartı ve BMGK kararlarına saygı duysaydı, Rus temsilcinin suçlamaları daha inandırıcı olurdu." diye konuştu.

Wood, hiçbir asılsız suçlama ya da komplo teorisinin Rusya'nın savaşı başlattığı gerçeğini değiştiremeyeceğini savunarak, Rusya'nın işgalinin başarısız olduğunu belirtti.

Rusya'nın bu nedenle ateşi körüklediğini ve İran ile Kuzey Kore'den silah alımı yaptığını belirten Wood, bunun da BMGK kararlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir