• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Biz demiyoruz, onlar diyor: "İsrail, Batı'nın buldog köpeğidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İrlandalı Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Clare Daly, siyonist rejim için "Batı'nın buldog köpeği" benzetmesi yaptı.

Avrupa Birliği'nin (AB), Yemen'deki Ensarullah hareketinin Kızıldeniz'deki saldırılarına karşılık verilmesine ilişkin düzenlenen parlamento görüşmesinde konuşan Daly, AB'nin siyonist rejimin vahşi katliamları dururken, Yemen'e yönelik karar alma girişimine, "AB'nin ahlaki otoritesi yok" sözleriyle tepki gösterdi.

SİYONİST REJİME "BATI'NIN BULDOG KÖPEĞİ" BENZETMESİ

Yemen'deki Ensarullah Hareketinin Kızıldeniz'deki operasyonlarına Avrupa Birliği'nin (AB) karşılık vermesi konusundaki parlamento görüşmesinde konuşan Daly, AB'nin bu girişimine, "AB'nin ahlaki otoritesi yok" sözleriyle tepki gösterdi.

"Her gün daha çok maske düşüyor." ifadesini kullanan Daly, "Batı'nın buldog köpeği İsrail, Lahey'de soykırımla yargılanırken, onun iş birlikçisi AB ülkeleri ve sözde aynı düşüncede olduğumuz ortaklarımız ABD ve İngiltere, Birleşmiş Milletler anlaşmasını çiğneyerek Yemen'e yönelik yasadışı, sebepsiz ve haksız saldırı suçu işliyor." diye konuştu.

"O SIRADA AB, İSRAİL'E SİLAH SATMAK İÇİN SOYKIRIMI KUTLUYORDU"

AP üyelerinin "uluslararası hukuku korumak" adı altında Yemen'e karşılık verilmesi yönündeki görüşlerini eleştiren Daly, "Aynı uluslararası hukuk Gazze'de enkaz altında çiğnenirken dünya dehşete kapılmış, o esnada AB, İsrail'e daha fazla silah satmak için anlaşarak soykırımı kutluyordu." ifadelerini kullandı.Daly, "Yemenliler kimseyi öldürmedi ama 25 bin Filistinli öldü. Fakat, hepiniz uluslararası sevkiyat nedeniyle kızgınsınız. Bitmiştir. AB'nin ahlaki otoritesi yok. Eğer sorunu çözmek istiyorsanız, soykırımı durdurun." şeklinde konuştu. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir