• DOLAR 32.539
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2435.28
  • ...
CNN spikeri işgal rejimini aklamaya çalıştı ama siyonist komutan onu yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CNN'in, Gazze'deki bir çok mezarlığın İsrail tarafından tahrip edilmesine ilişkin haberinde, işgalcilerin söz konusu mezarlıklarda yaptığı yıkımı gözler önüne seren uydu görüntüleri ve videolar paylaşıldı.

Uydu görüntüleri ve videoların analiz edildiği haberde, siyonist işgalcilerin Gazze'deki kara harekatında çok sayıda mezarlığı buldozerlerle yıktığı, mezar taşları ve kabristanları tahrip ettiği, bazı cesetleri mezardan çıkardığı belirtildi.

Haberde görüşlerine yer verilen hukuk uzmanları, mezarlık gibi dini alanların kasten tahrip edilmesi ve buraların askeri hedef haline getirilmesinin, uluslararası hukuku ihlal edeceğini belirterek siyonist rejimin eylemlerinin "savaş suçu" anlamına gelebileceğini vurguladı.

Mezarların tahrip edilmesi eyleminin, ölen siyonist esirlerin cesetlerinin bulunması için yapıldığını iddia eden CNN spikeri, çok büyük mezarlık alanlarının buldozerlerle gelişigüzel tahrip edilmesine bir açıklama getiremedi.

- Siyonist rejim Gazze'de mezarları açtığını doğruladı

Siyonist rejimin sözde ordusundan bir sözcü, CNN'e yaptığı açıklamada, ordunun Gazze'de bazı mezarları kazdığını doğrularken, bu mezarlıkların Hamas tarafından "askeri amaçlarla" kullanıldığını iddia ederek  "mezarlıkları hedef almaktan başka seçenekleri olmadığını" söyledi.

CNN spikeri Siyonist işgal ordusunu türlü bahanelerle aklamaya çalışırken, ordu sözcüsünün bu açıklamayı yapması trajik komik bir sahne olarak hafızalara kazındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir