• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Balıkçılar: Bu sene beklenen bolluk olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların sıcak seyretmesi sebebiyle balık tezgahlarının yeterince şenlenmediği İstanbul'da hem balıkçılar hem de vatandaş umduğunu bulamadı.

Balık tezgahlarında ve denizlerdeki son durum ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı esnafı, av sezonunun başladığı ilk dönemde özelikle hamsi ve istavritte bolluk yaşandığını ancak son süreçte havaların sıcak seyretmesi, soğuk havalarda fırtınanın olması nedeniyle balıkta beklenen bolluğun görülmediğini, bu durumun tezgahlara olumsuz yansıdığını dile getirdiler.

"Bu sene istediğimiz kotalara ulaşamayınca da fiyatlar biraz pahalı"

12 senedir balıkçılık sektöründe olduğunu ve Kumkapı'da esnaflık yaptığını söyleyen Halil İbrahim Kaya, "Bu sene beklediğimiz sezon olmadı. Beklenen hiçbir balık gelmedi. O yüzden bu mevsimi kırık geçirdik. Bu sene istediğimiz kotalara ulaşamayınca da fiyatlar biraz pahalı. Tabiki bunun içerisinde girdi-çıktı maliyetleri de var. Mazot, işçi parası hem teknecileri zorladı hem de esnaf olarak bizi zorladı. Onun için bu sene fiyatlar çok yüksekti." dedi.

"Havaların durulmasıyla fiyatlar yeniden ucuzlayacak"

Havaların soğumasıyla bolluğun yaşanacağını ümit ettiklerini belirten Ferit Çetin, "Bu sene sezon başladığında ilk zamanlarda bolluk vardı. Şu anda mevsimsel olarak balık biraz kısıtlı. Fiyatlar biraz yükseldi ama bu durum bir ay kadar sürer, ardından fiyatlar yeniden düşer. Bol çıkan balıklar şu anda hamsi, istavrit, çinakop, deniz levreği, deniz çuprası. Fiyatları yüksek olan balıklar ise kalkan ve barbunya. Bu balıkların fiyatları biraz yüksek ama diğer balıklar uygun. Bir ay sonra havaların durulmasıyla fiyatlar yeniden ucuzlayacak. İstavritin fiyatı 70-80 liraya, hamsinin fiyatı 50 liraya kadar düşer." diye konuştu.

"Havalar soğuduğunda hem fiyatlar düşecek hem de balığa lezzet gelecek"

15 yıldır balıkçılık yapan Habip Gün, "Bu sene balıkta biraz durgunluk oldu. Gerek hava sıcaklığı gerek hava şartları sebebiyle biraz sıkıntı oldu. Havalar soğuduğunda, kar yağdığında hem fiyatlar düşecek hem de balığa lezzet gelecek, milletimiz balıkla buluşacak. Hamsi ilk başlarda çok güzel geldi. Şu anda Marmara hamsisi geliyor ama tadı fazla yok. Hava soğuduğunda Karadeniz hamsisi geliyor. Şu anda Marmara hamsisi var, onu kullanıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir