• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihi lokomotife bakım yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURDUR - Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yerel basında yer alan bazı haberlerde TCDD Tren Garı önünde sergilenmek üzere yer alan buharlı lokomotifin bakımsız görüntüsü verdiği, lokomotifin ile yakışır bir hale getirilmesi, temizlik ve bakımının yapılması çağrısında bulunulduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:"Haberin yayınlanmasına müteakip Valiliğimiz habere konu lokomotifin gerekli bakımının yapılması talimatıyla 26 Ağustos 2013 tarihinde Burdur Gar Müdürlüğü'ne resmi bir yazı göndermiştir. Burdur Gar Müdürlüğü akabinde TCDD Afyon Bölge Müdürlüğü ile şifai bir görüşme gerçekleştirmiş ve Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan bütün buharlı lokomotiflerin bakımı ve onarımı için ihaleye çıkılacağı ve ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu bildirilmiştir"
Burdur Tren Garı önünde bulunan tarihi lokomotif, TCDD Afyon Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin tamamlanması ile birlikte bakıma alınacağı ve bakımlı görünümüne kavuşturulacağı bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir