• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı'ndan Gazze için anlamlı bağış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken dünyanın dört bir yanında Müslümanlar da direnişe destek olma gayretiyle ellerindeki imkanları seferber ediyor.

HÜDA PAR Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Gazzeli kadınlar ile dayanışma adına Adanalıları, Umut Kervanı'na davet etti. Bu çağrı üzerine çok sayıda kişi Umut Kervanı'na gelerek Gazze'ye ulaştırılmak üzere bağışta bulundu.

Umut Kervanı Adana Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, küçük çocukların karne harçlıklarını getirip Gazze'ye bağışladığı için kendilerine ve annelerine teşekkür etti.

"Elimizden ne geliyorsa maddi ve manevi olarak yardım yapmaya çalışıyoruz"

Yaptıkları çağrı ve bağışa dair açıklamada bulunan HÜDA PAR Adana Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Yoldaş, "İşgalci israil 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi hiçbir insani ayrım gözetmeksizin havadan, karadan ve denizden bombalıyor. israil bir katliam yapıyor ve tüm dünya liderleri suskun. Batı için insan hakları, sadece görmek istedikleri zaman uygulanır. Zulmün olduğu her yerde insanlık ölüdür. Bu zulme asla sessiz kalmayacağız. Elimizden ne geliyorsa maddi ve manevi olarak yardım yapmaya çalışıyoruz. HÜDA PAR Adana İl Kadın Kolları olarak, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'deki kardeşlerimize umut olmak istedik, halkımızı bu hayır kervanına davet ettik. Duyarlı davranıp davetimize icabet eden bütün kardeşlerimizden HÜDA PAR Adana Kadın Kolları olarak, Umut Kervanı adına teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

"Elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor"

Umut Kervanı Adana Derneği Başkanı Abidin Serin, HÜDA PAR Adana Kadın Kolları'na yaptıkları çağrı ve bu çağrıya cevap vererek bağış yapan hayırseverlere teşekkür etti.

Serin, "Malum olduğu üzere 7 Ekim'den bu yana Gazze'de hem şanlı bir direniş hem de bir soykırım var. Tabi bizim safımız belli ama safımızın belli olması yetmiyor çünkü israile taraf olanlar sadece saflarını belirlemekle yetinmiyorlar. Ellerinden gelen her türlü yardımı yapıyorlar, gayreti gösteriyorlar hatta işgalci israilin safında çarpışan İngiliz, Fransız, Amerikalı, Ukraynalı askerler var. Tabi böyle bir ortamda bizim sadece 'Gazze'den yanayız, biz HAMAS'tan yanayız, bizim safımız belli, biz Filistin'den tarafız' dememiz yetmiyor. Elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor. Allah razı olsun HÜDA PAR bu olaylar başladığından bu yana gerçekten her türlü gayreti gösteriyor. Bugün de Adana HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığı, HÜDA PAR gönüllüleri geldiler. Bize ve Gazze'ye ulaştırılmak üzere para yardımında bulundular. Çeyrek altını, küpesi, elindeki yüzüktür, bilezikleridir, onları da getirdiler bize teslim ettiler. Allah-u Tealâ hayırlarını kabul etsin. Bu olaylar başladığından bu yana bizim Gazze'ye yardımlarımız devam ediyor. Her gün orada sıcak yemek pişirme faaliyetlerimiz, yardım gönderme faaliyetimiz var. Allah'ın izniyle yardımlarımızı devam ettireceğiz. Gazze galip geldikten sonra da inşallah orada bir imar faaliyetinde bulunacağız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bizleri duygulandıran anlar da oldu. Düşünebiliyor musunuz, küçücük çocuk, anne babası kendisine karne hediyesi vermiş. O karne hediyelerini de getirip bize bağışladılar, Filistin'deki kardeşlerine iletilmek üzere. Allah-u Teala böyle çocukların sayısını artırsın inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir