• DOLAR 32.269
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2399.947
  • ...
İşgal rejimi, "Kudüs Bugün" kanalının yöneticisine yönelik suikastı kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Kudüs Bugün" kanalının yöneticisi Vael Ebu Fanuna'nın, İslami Cihad hareketin medya sistemi başkan yardımcısı görevini yürüttüğü savunuldu.

Fanuna'nın, bu görevi çerçevesinde daha önce Gazze'nin kuzeyindeki komutanlardan Halil El Bahtini'nin asistanı olarak çalıştığı ifade edilen açıklamada, onun, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik füze atışlarına ilişkin İslami Cihad tarafından yayınlanan video klipler ile direnişin elindeki esirlerin görüntülerini üretip yayınladığı ileri sürüldü.

Açıklamada, Fanuna'nın bu görevleri kapsamında işgale karşı psikolojik harpın bir parçası olduğu gerekçesiyle şehit edildiği ifade edildi.

Kudüs Bugün kanal, dün yaptıkları açıklamada, kanalın gelen müdürü olan Vael Ebu Fanuna'nın, Gazze'deki işgal saldırısında şehit olduğunu duyurmuştu.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi, Ebu Fanuna'nın katledilmesinin ardından, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal baskınları sonucu şehit edilen gazeteci sayısının 119'a yükseldiğini duyurdu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir