• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist vahşet Adana'da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR tarafından Adana'nın merkez Seyhan İlçesi 5 Ocak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ile siyonst barbarlığa tepki gösterildi.

Veysi Sonkaya'nın Kur'an tilaveti ile başlayan açıklama öncesi HÜDA PAR Adana İl Başkan Yardımcısı İsa Emre selamlama konuşması yaptı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Sarıçam İlçe Başkanı Ömer Erkuş okudu.

"Bu eşsiz sabır, metanet ve cesaret Gazze'nin zaferinin en büyük ispatıdır"

Gazze'de siyonist vahşet ve soykırımın tüm acımasızlığıyla 105 gündür aralıksız devam ettiğini ve Gazze halkının destansı bir direniş sergilediğini vurgulayan Erkuş,  "Direniş 4. ayına girdi. Bu eşsiz sabır, metanet ve cesaret Gazze'nin zaferinin en büyük ispatıdır. Bugün tarih nice az ve zayıf görünen toplulukların sayıca çok ve güçlü topluluklara galebe geldiğini yeniden yazmaktadır. Gazze halkı, sabır ve sebatıyla, imanıyla, kahramanlığıyla, samimiyetiyle kendini dost-düşman bütün dünyaya kanıtladı. Vatanına ve davasına sahip çıktı. En azizlerini feda etti. Ama zulme boyun eğmedi ve inancından taviz vermedi. Peki, biz ne yaptık? Dünyanın ve 2 milyarı aşkın nüfusuyla bütün İslam Ümmetinin gözleri önünde, Gazze'nin masum çocukları, mazlum kadınları ve sivil insanlarıöldürülürken, evleri ve beldeleri füze ve bombalar ile başlarına yıkılırken bizler kardeşlik görevimizi yaptık mı? Kardeşlik hukukunu yerine getirdik mi?" diye konuştu.

"Sinagogların altındaki karanlık tünellerden fışkıran vahşet, siyonizmin dünya için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gösterdi"

Aksa Tufanı Operasyonuyla birlikte demokrasi ve özgürlük havariliği yapanların gerçek yüzünün ortaya çıktığını ve Amerika'da sinagoglar altında çıkan vahşete dikkat çeken Erkuş, "Değerli Kudüs Aşıkları; Aksa Tufanı sadece siyonist terör örgütü israilin kirli yüzünü değil, aynı zamanda dünyaya 'özgürlük ve demokrasi!' satan bezirganların gerçek ve iğrenç yüzünü de ifşa etti. Bugün Amerika'da sinagogların altındaki karanlık tünellerden fışkıran vahşet, siyonizmin dünya için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gösterdi. Sözde insan hakları savunucularının aslında nasıl birer insan canavarı ve aşağılık yaratıklar olduğuna bütün dünya şahit olmakta ve yaptıklarını dehşetle izlemektedir. Aksa Tufanı sadece işgal altındaki Filistin'de değil tüm dünyada zalimlerin başına kopan bir büyük bir tufandır. Allah'ın izniyle siyonist işgal ile birlikte barbar Batının ve küresel emperyalistlerin zulmünü de Nuh Tufanı gibi boğacak ve helak edecektir. Gazze direniyor ama siyonist katliam ve soykırım da devam ediyor. Siyonist terör örgütü israil 7 Ekim'den bu yana 105 gündür Gazze'de aralıksız olarak katliamlarını sürdürüyor. Her gün suç dosyasına yeni suçlar ekliyor. Gazze'nin masum ve savunmasız halkını katlediyor. Konutları, camileri, okulları, üniversiteleri, hastaneleri, ambulansları, kamu binalarını, insani yardım ekiplerini ve araçlarını bombalamaya devam ediyor.

"Gazze'de en zaruri insani ihtiyaçlara erişilemiyor"

Dünya Müslümanlarının ve devlet yöneticilerinin bir an önce harekete geçmesinin gerektiğini söyleyen Erkuş, "Gazze'nin çocukları açlıktan ölüyor, İslam ülkeleri ne zaman harekete geçecek? Saldırıların başladığı tarihten bu yana Gazze'de 500 bin salgın hastalık vakası tespit edildi. 1 milyon 900 bin kişi yerinden edildi. Havanın soğumasıyla birlikte kalabalık barınma merkezleri; solunum, deri ve diğer bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya kalmış durumdadır. Gazze'de en zaruri insani ihtiyaçlara erişilemiyor. Temiz suya ve gıdaya, ilaç ve tıbbi malzemeye erişilemiyor. Hastane ve sağlık merkezleri hedef alındığı için yaralılar tedavi edilemiyor. Şehir tamamen enkaz halinde ve insanlar çok kötü şartlar altında barınıyor. Gazze'nin acil yardıma ihtiyacı vardır. Esirlere kötü muamele yapılıyor; Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te 'evlerinde veya askeri kontrol noktalarında gözaltına alınanlar ile baskı altında teslim olmaya zorlananlar dahil' toplam alıkonanların sayısı 5 bin 810'a ulaştı. Aralık 2023 sonu itibarıyla siyonist işgal hapishanelerinde bulunan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinli esirlerin sayısı 8 bin 800'e yükselmiştir. Esirler siyonist teröristlerce darp ediliyor, işkence yapılıyor, aç ve susuz bırakılıyor ve farklı kötü muamelelere tabi tutuluyor." şeklinde konuştu.

"Siyonist terör örgütü israilli tüm yetkilileri savaş suçlusu olarak yargılanmaları için gerekli yasal süreç başlatılmalıdır"

"HÜDA PAR olarak Kudüs Davası davamızdır, Filistinli kardeşlerimizi tüm imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Erkuş, "Türkiye olarak seçim atmosferine girdik. Seçim süreci ve gündemi Gazze'yi ve oradaki siyonist katliamı bize unutturmamalıdır, dikkatlerimizi oradan başka yöne çevirmemelidir." dedi.

Erkuş, "Daha önce de bu meydanlarda söyledik; Gazze'yi ve siyonist vahşeti unutmayalım ve unutturmayalım. Allah muhafaza, Gazze ve çocuklarını unuttuğumuz an Allah'ın bizi unuttuğu an olacaktır. Gazze bir bütün olarak ateş altıdayken siyonist işgalciler ile ticari, ekonomik, diplomatik, askeri, kültürel ve siyasi tüm ilişkilere son verilmelidir. Siyonist terör örgütü israilli tüm yetkilileri savaş suçlusu olarak yargılanmaları için Hükümet tarafından gerekli yasal süreç başlatılmalıdır. Siyonist işgalcilere stratejik destek sağlanan Kürecik ve İncirlik üslerinin faaliyetleri durdurulmalı, lojistik destek sağlanan tüm deniz ve hava limanları işgal rejiminin gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Siyonist barbarlığa karşı Hükümet caydırıcı adımlar atmalıdır. Filistin Meselesi ümmetin ortak meselesidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs, Müslümanların ortak değeridir. Bu bilinç kaybolmamalı ve nesiller boyu diri tutulmalıdır. Onlar yalnız ve sahipsiz değildir. Filistin halkına selam olsun! Şehitlere selam olsun!" (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir