• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karne alan öğrenciler: Gazze'deki kardeşlerimiz de karne sevinci yaşasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejim tarafından Gazze'de uygulanan bombardıman ve katliamlardan dolayı Gazzeli çocukların okul okuyamadığını ve karne alamadığını belirten Batman Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hafızlık eğitimi alan 5'inci sınıf öğrencileri, karnelerini buruk bir sevinç içerisinde olduklarını söylediler.

7 Ekim'den bu yana siyonistlerin Gazze'de düzenlendiği saldırılarda şehit olanların sayısı 24 bin 762'ye ulaştı. Birçok batılı ülkenin desteğiyle eşi ve benzeri görülmemiş bombalarla Gazze'yi adeta harabe bir şehre dönüştüren israil, Gazze'de yıkılmadık ve bombalanmadık okul bırakmadı.

Eğitim hakkı ellerinden alınan Gazzeli çocukların karne alamadıklarına ve her gün birçok çocuğun katledilmesine dikkat çeken imam hatip hafızlık öğrencileri, duygularını İLKHA mikrofonuna konuştu.  

"Çocuklar Gazze'de okul okuyamıyor"

Zuhal Dirihan

Şu an Gazze'de çocukların okul okuyamadığına ve karne alamadığına dikkat çeken Zuhal Dirihan, "Hafızlık eğitimi görüyorum ve şu anda karnemi aldım ve iki haftalık bir araya gireceğimiz için çok mutluyum. Ama bir yanda da çok üzgünüm. Çünkü biz burada karnelerimizi alıp, evimizde rahat otururken Filistinli kardeşlerimiz israil ile savaşıyor ve bombardımanlar altında yaşıyorlar. Her gün birçok insan Gazze'de şehid düşüyor ve buna çok üzülüyorum. Şu an Gazze'de çocuklar okul okuyamıyor ve karne alamıyorlar. Her gün küçücük bebeklerin şehit edildiğini görüyoruz. Onların da bizim gibi rahat yaşamalarını istiyorum. Allah onların yardımcısı olsun." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz de karne sevinci yaşasın"

Yağmur Çelik

Gazze'de yaşanan soykırımdan dolayı karne sevincini buruk yaşadıklarını söyleyen Yağmur Çelik, "5'inci sınıf öğrencisiyim. 4 aydır eğitim gördük ve bugün yarıyıl tatilinden dolayı karnemi aldım ve çok mutlu olmam gerekirken çok üzgünüm. Çünkü Filistin'deki kardeşlerimiz öldürülüyorlar. Filistin'de her gün bebekler, anneler, babalar ve birçok kişi öldürülüyor. Bunun için çok üzgünüz. Keşke bu katliam en kısa sürede sona erse ve oradaki kardeşlerimiz de sevinçle karnelerini alsalar, tatil yapsalar ve bizler gibi sevinçli olsalardı. Bu konuda çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

"Artık savaş bitsin ve Gazze'deki çocuklar da mutlu olsun"

Esmanur Ünlü

Gazze'deki çocukların bırakın takdir veya teşekkür almayı, karne bile alamadıklarına değinen Esmanur Ünlü, "Karnemizi aldık, iki haftalık tatilimiz başladı ve birinci dönemimiz bitti. Ama ne yazık ki Gazze'deki arkadaşlarımız ne takdir ne teşekkür ne de bir karne alamıyorlar. Çünkü onların okulları bombalanıyor. Keşke onlar da bizim gibi teşekkür veya takdir ya da karne alabilselerdi. Artık savaş bitsin ve Gazze'deki çocuklar da mutlu olsun. Artık insanlar ölmesin ve dünya hep mutlu olsun." diye konuştu.  

"Biz burada okuyor ve karnelerimizi alıyoruz ama onlar orada sokaklarda ölüyorlar"

Gülhatun Ülker

Filistin'de yaşanan zulme karşı ellerinden sadece dua geldiğini ifade eden Gülhatun Ülker ise şunları söyledi:

"Karnemi aldığım için çok mutluyum, fakat Filistin'de yaşanan katliamdan dolayı bayağı üzgünüm. Keşke elimizden birşeyler gelebilseydi. Şu an sadece dua edebiliyoruz. Biz burada okul okurken onların orada ölmesi bayağı üzücüdür. Biz burada okuyor ve karnelerimizi alıyoruz ama onlar orada sokaklarda ölüyorlar. Okulları yok ve hastaneleri bombalanıyor. Çok üzgünüm. Allah yardımcıları olsun. İnşallah en kısa zamanda bu savaş biter."

"Gazze'de çocuklar okul okuyamıyorlar"

Hatice Yalçın

Gazze'de yaşanan zulme karşı Müslümanların birleşmesi gerektiğini belirten Hatice Yalçın, "Gazze'deki çocuklar okul okuyamıyorlar ve hiçbir belge alamıyorlar. Orada hastaneler ve her yer bombalanıyor. Çocuklar oyun oynayacaklarına bombalar altında şehit oluyorlar. Şu anda Filistin'de, Gazze'de çocuklar okul okuyamıyorlar. Her şey ellerinden alınmış vaziyetteler ve annesiz babasız kalıyorlar. Bu çok üzücü bir duygudur. Keşke Müslümanlar birleşse de onları bu zulümden kurtarsalar." dedi.

"Keşke şimdi savaş bitse ve tüm dünya mutlu olsa"

Sara Ertürk

Gazze'de savaşın bitmesini ve bütün dünyaya barışın gelmesini dileyen Sara Ertürk, "Bugün karnemizi aldık ama Filistin'deki çocuklar okul okuyamadılar. Çünkü bombalar yüzünden okulları bile kalmadı. Bundan dolayı karne alamadılar. Keşke onlar da karne alabilselerdi ve bu sevinci onlar da yaşayabilseydi. Keşke şimdi savaş bitse ve tüm dünya mutlu olsa." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir