• DOLAR 32.398
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2396.321
  • ...
Öğrenciler: "Başarının anahtarı planlı çalışmak ve kitap okumaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesinde 30 bini aşkın öğrenci, yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşıyor. 16 gün sürecek olan yarıyıl tatili öğrencilerin birinci dönem karnelerini almasıyla başladı.

Midyat Milli İrade İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Okul Müdürü Murat Aykat, kazasız belasız bir dönemi tamamlamanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, emeksiz ve gayretsiz başarının mümkün olmadığını, özellikle yarıyıl tatilinde kitap okunmasının önemine dikkat çekti.

Okulda başarı gösteren ilk 3 öğrenciye ödül takdim edilerek, tebrik edildi.

Tören sonrası veliler ve karnelerini alan öğrenciler duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.

Milli İrade Ortaokulunda okul birincisi olan 6.sınıf öğrencisi Muhammed Birol, başarısını planlı çalışmaya ve çok kitap okumaya borçlu olduğunu söyledi.

"Boş zamanlarımda kitap okudum"

Muhammed Birol

Birol, "Özellikle testler çözdüm. Konu tekrarları yaptım. Boş zamanlarımda kitap okudum. Bazen spor yaptım. Zihnimi güçlendirmek için aktiviteler yaptım. Okulumuz çok güzel. Öğretmenlerimizin desteğiyle çok iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum. Onların sayesinde çokça başarılar elde ettim. Arkadaşlarıma, her ders için ayrı zamanlarda planlı bir şekilde çalışmalarını, boş zamanlarında bol kitap okumalarını ve bazen dışarı çıkıp spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Hedefim İstanbul'da güzel bir lise ve üniversite okuyarak savcı olmak." ifadelerini kullandı.

"Birinci dönem çok iyi geçti takdir aldım"

Ömer Seyfettin Yarba

Ömer Seyfettin Yarba, "Tatilde arkadaşlarımla oyun oynayıp ders çalışacağım. Birinci dönem çok iyi geçti takdir aldım.  5. sınıfta kesirleri, işlemleri öğrendim." dedi.

"Mutluyum güzel hissediyorum"

Yasin Dinç

Takdir belgesi alan Yasin Dinç, "Çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Mutluyum güzel hissediyorum. Aldım test kitabını test çözdüm. Ders videoları izledim. Bu şekilde başarılı oldum." şeklinde konuştu.

"İkinci dönem takdir almak için çalışacağım"

Samir Abdurrahim

Samir Abdurrahim, "Bu dönem teşekkür belgesi aldım. İkinci dönem takdir almak için çalışacağım." dedi.

"Velilerimize tavsiyem, çocuklarına bol bol kitap okutsalar başarı gelir"

Velit Birol

Okul birincisi Muhammed Birol'un babası Velit Birol ise şunları söyledi:

"Tabi ki gurur verici bir durum. Oğlumun bu başarısı ile gurur duyuyorum. Ancak okul müdürü ve öğretmenlerinin katkısını unutmuyoruz. Onlara teşekkür ediyorum. Okuldan çok memnunuz. İnşallah oğlum hedeflerine ulaşır. Oğlum planlamasını kendisi yaparak çalıştı. Velilerimize tavsiyem, çocuklarına bol bol kitap okutsalar başarı gelir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir