• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Her çocuğa kreş hakkı istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - KESK Batman Şubesi Dönem Sözcüsü Bülent Hatun yaptığı basın açıklamasında 3-6 yaş arasındaki her çocuğun okul öncesi bir kurumda eğitim görmesinin çocuğun faydasına olacağını belirterek, çocukların yaşadığı her yerde, her çocuğa uygun kreş istediklerini söyledi.

 

Yaptığı açıklamada kreş ve çocuk bakım hizmetinin bir lütuf ya da yardım değil, temel sosyal haklar olduğunu ifade eden Hatun, "Hükümet kreşler ile ilgili bir düzenleme yapacaksa öncelikle kamuda var olan kreşleri kapatmaktan vazgeçmelidir. Kreş ve çocuk bakım hizmetlerinde yaşanan tüm olumsuzluklar yetmezmiş gibi okulöncesi eğitimde yaşanan sorunlar da 4+4+4 olarak bilinen yasa ile katlanarak artmıştır. Okulöncesi kurumlarda eğitim görerek ilkokula başlayan çocukların; bu eğitimi görmeyenlere oranla daha katılımcı, girişken ve uyumlu olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, her çocuğun 3-6 yaş arasında okulöncesi bir kurumda eğitim görmesi çocuğun faydasınadır" dedi.

 

Çocuk bakımının sadece kadınların değil ebeveynlerin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Hatun, kreş ve ebeveyn haklarının düzenlenmesine ilişkin tartışmaların yalnızca kadınlar üzerinden yürütülmesine itiraz ettiklerini vurguladı.

 

Açıklamanın devamında Hatun, şunları sözlerine ekledi: "AKP hükümeti, bütünüyle sermayenin doymak bilmez kar hırsını karşılamak üzere giriştiği bu düzenlemelerden vazgeçmelidir. Bakım yükünün kadın-erkek ayrımı olmadan eşit paylaşılması ve bakım hizmetlerinin kamusal bir hak olarak devlet tarafından düzenlenmesi için gerekli adımları atmalıdır. Çocukların yaşadığı her yerde, her çocuğa kreş açmalıdır." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir