• DOLAR 32.363
  • EURO 34.673
  • ALTIN 2394.354
  • ...
Adıyaman'da 162 bin öğrenci karne aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

K-12 Konteyner kentteki Vefa İlkokulunda Vali Osman Varol ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un katılımıyla gerçekleştirilen karne törenine velilerde yoğun ilgi gösterdi.

"Birinci dönem bizim için çok önemliydi"

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, "Çocuklarımızın karne sevincini paylaşıyoruz. Konteyner kentlerimizin birinde inşa ettiğimiz prefabrik bir okulda çocuklarımıza karne dağıtımı yapıyoruz. Çocuklarımız bütün bir dönem emek verdiler. Emeklerinin karşılığı olan karnelerini bugün alıyorlar. Birinci dönem bizim için çok önemliydi. Deprem sonrası düzenli olarak eğitimin tam anlamıyla başlayacağı bir dönemdi. Onun için çok ciddi hazırlıklar yapıldı. Bu kadar büyük bir afet yaşamış olmamıza rağmen geçen yılki öğrenci sayımızın yüzde dört buçuk kadar bir düşüşle döneme başladık. Geçen yıl Adıyaman geneli 169 bin civarı öğrencimiz vardı. şuan 161 bin 500 öğrenciyle eğitim, öğretime başladık ve dönemi bu şekilde tamamlamış olduk." dedi.

"11 bin öğretmenle bu dönemi tamamladık"

Öğretmen sayısının deprem öncesinden daha fazla olduğuna değinen Varol, "Tabi ki bir takım okullarımız zarar gördü, derslikler kaybettik. Ama bunları telafi etmek için prefabrik okullar yaptık. Bazı geçici barınma merkezlerinde konteynerlerden okullar yaptık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak tedbiri almaya gayret ettik. Öğretmen sayısı olarak deprem öncesinden daha fazla 11 bin öğretmenle bu dönemi tamamladık. Öğretmenlerimizin ilgi ve alakası, öğrencilerimizin de saygısıyla güzel bir dönemi geride bıraktık. Her geçen günümüz bundan daha iyi olacak. Tatil de dinlenip eğlensinler ama mutlaka kitap okusunlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir