• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfalı öğrenciler, karne alırken Filistinli kardeşlerini unutmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da 746 bin 748 öğrenci ve 34 bin 337 öğretmen 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline girdi.

Şanlıurfa Merkez Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulunda ara tatil dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Okul Müdürü Ahmet Ünlükaya, öğrencilerin, dualarında Gazze'yi unutmamasını söyleyerek yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül takdimi yaptı.

Karnelerini alan öğrenciler, duygu ve düşüncelerini anlatırken Gazze'de devam eden soykırımı unutmayarak hüzünlü olduklarını dile getirdi.

"Gazze'de çocuklar ölürken biz burada karne alıyoruz"

Muhammed Faruk Ünel

Gazzeli çocukların cennetin karnesini aldığını belirten Muhammed Faruk Ünel, "Eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Gazze'de yaşanan katliamlar nedeniyle üzüntümüz hala devam ediyor. Gazze'de çocuklar ölürken biz burada karne alıyoruz. Onların yaşam hakları siyonistler tarafından katlediliyor. Siyonistlere asla hakkımızı helal etmeyeceğiz. Onlar karne alamadı ama şehitlik arzusuyla cennete Allah tarafından güzel bir karne alacaklar. Biz burada dünya hayatının karnesini alıyoruz ama onlar cennetin karnesini almışlar. Onlar bizden daha iyi derecededirler." dedi.

"Gazze'deki çocukların canice katledilmelerine karşıyım"

Harun Engül

Gazzeli çocukların eğitim haklarının yenildiğini ifade eden Harun Engül, "Belgemizi aldık çok şükür, LGS dönemindeyiz. Yarı dönem bitti mutlu olacağım da ama mutlu olamıyorum; çünkü Gazze'deki çocukların canice katledilmelerine karşıyım. Buna dur dememiz lazım. Bir Müslüman olarak değil insan olarak dur dememiz lazım. Bu insanlığa yapılan kötü bir davranıştır. Bunu engellememiz lazım. Onların yaşama hakkı, eğitim hakkı ve bütün hakları siyonist israil tarafından yeniliyor." şeklinde konuştu.

"Eğitim hakları yenildiği için karne alamıyorlar"

Âdem Engül

Âdem Engül ise "Ara tatile girdiğimiz için mutlu olamıyoruz çünkü siyonist israilin Filistinli kardeşlerimizi canice zulmediyor. Biz burada karne alırken Filistinli kardeşlerimiz şehid olduğu ve eğitim hakları da yenildiği için karne alamıyorlar. Orada yaşananları görünce insanın vicdanı sızlıyor. Siyonistlerin bu zulmüne karşı gelmelerini istiyorum." diye konuştu.

"Karne almamız aslında onlara karşı bizi üzüyor"

Muhammed Salih Toprak

Gazzeli çocukların karne alamadığını fakat cenneti kazandıklarını vurgulayan Muhammed Salih Toprak, "Bu dönemde iyi işler çıkardık ve karnemizi aldık. Karnemizi aldığımızda Filistin'deki çocuklar aklımıza geliyor. Oradaki çocuklar israil tarafından zulüm görünce biz burada mutlu bir şekilde karne alıyoruz. Karne almamız aslında onlara karşı bizi üzüyor. Onların zulüm görmesine üzülüyoruz. Allah inşallah onları bu zulümden kurtarır. İnşallah en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar. Onlar karne almadılar ama en yüksek derecede cenneti kazandılar. Onlar orada savaş görüyorlar. Orada zulmün altında Allah'a isyan etmediler biz ise küçücük bir şey olsa hemen isyan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Onların da okula gitmeye hakkı var"

Yusuf Orak

Gazzeli çocukların da eğitim almaya, öğrenmeye haklarının olduğunu ifade eden Yusuf Orak, "Çocukların yarıyıl tatiline girmesi güzel. Uzun bir çalışmanın ardından tatile girmek güzel. Gözümüzün önünde çocukları öldürüyorlar. Her şeye sahipler ama daha fazlasını istiyorlar, gözleri doymuyor. Zulmü görünce kötü hissediyorum. Yardım etmek istiyorum ama elimden çok bir şey gelmiyor. Elhamdülillah dua ediyoruz. Onların da okula gitmeye hakkı var. Eğitim almaya, öğrenmeye hakları var. Onlar da karne almalıydı. Maalesef israil yüzünden şehid oluyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir