• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen'deki Ensarullah duyurdu! Bir ABD gemisi daha vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Yemen'deki Ensarullah, Aden Körfezi'nde Amerikan gemisine "(Kim Ranger)" gemisini deniz füzeleriyle tam isabet vurduklarını bildirdi.

Yemen'den Ensarullah'ın (Husi) Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerinin direnişini desteklemek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına cevap maksatlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri deniz kuvvetleri, uygun deniz füzeleri kullanarak Aden Körfezi'nde Amerikan gemisine (Kim Ranger) yönelik bir hedefleme operasyonu gerçekleştirdi ve Allah'ın izniyle anında vuruldu." dedi.

Seri, "Aziz Yemen'in meşru savunma hakkı çerçevesinde, Gazze Şeridi'ndeki kararlı kardeşlerimize destek ve desteğin devam ettiğinin teyidi olarak savunma ve taarruz tedbirlerini uygulamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Seri, son olarak şunları söyledi, "Arap ve Kızıl Bahreyn'de, işgal altındaki Filistin limanları hariç dünyadaki tüm noktalara seyrüsefer trafiğinin devam ettiğini ve İsrail'in, işgal altındaki Filistin limanlarına seyrüsefer yasağının veya işgal altındaki Filistin limanlarına gitme yasağının ve İsrail'in Gazze şeridi'ne uygulanan saldırılar sona erene kadar devam edeceğini doğruladı."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir