• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya’da okullarda "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karne öncesi 15-18 Ocak’ta 4 gün sürecek olan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası”nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlandı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Uygulama kapsamında Malatya genelinde tüm okullarda, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dönem sonu faaliyet haftasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken, öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amaçlandı.

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında Malatya genelinde okullarda sportif faaliyetler, yarışmalar, bilimsel ve sanatsal bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri ile öğrencilerin yeteneklerini sergilediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Paylaşmanın önemini kavradı, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrendi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler kazanarak, öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görme fırsatı buldular." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir