• DOLAR 32.682
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2446.05
  • ...
FKÖ'nün bakanının HAMAS'ı "terör örgütü" olarak nitelemesi Filistinli grupların tepkisini çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Filistinli kuvvetler ve gruplar, yaptıkları ortak açıklamayla Filistin Kurtuluş Örgütü üyesi ve Filistin Halk Mücadele Cephesi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Sivil İşler Bakanı olan Mecdelani'nin, El Arabiya kanalına yaptığı konuşmada, işgal ağzıyla konuşarak HAMAS hareketini "terörist" olarak" nitelendirmesinin ulusal konsensüse aykırı olduğunu vurguladı.

Mecdelani'nin ifadelerinin "en güçlü şekilde kınandığı" açıklamada, "Bu açıklamalar vatanseverlik dışıdır ve ulusal uzlaşmadan sapmayı temsil etmektedir. Ayrıca Gazze ve Batı Şeria'da soykırım ve işkenceyle karşı karşıya kalan Filistin halkının ulusal birliğine ve kararlılığına darbe indirmeyi amaçlayan işgale ve onun gündemine hizmet eden bir araçtır." denildi.

Bakan Mecdelani'nin "bu utanç verici açıklamalardan sorumlu tutulması" çağrısında bulunulan açıklamada, onun, "ulusal safların dışında biri olarak değerlendirilmesi, hükümetten ve Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi'nden çıkarılması" talep edildi.

Açıklamada, HAMAS hareketinin; işgale karşı ulusal görev ve sorumluluklarını yerine getiren, Filistin halkının farklı cenahlarıyla birlikte işgalin terörizmi ve suçları ile yüzleşen, meşru müdafaa hakkını kullanan ulusal bir kurtuluş hareketi ve Filistin Ulusal Hareketi'nin önemli bir bileşeni olduğu vurgulandı.

Birçok Filistinli aktivist de sosyal medya hesaplarından Mecdelani'nin açıklamalarına tepki gösterdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir