• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul'da "çöken binanda ihmal var" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, bugün öğle saatlerinde İlçeye bağlı Elmalıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, metro çalışmaları sırasında biri 2 katlı, biri 3 katlı binanın önündeki yolda metro inşaatı çalışması nedeniyle çökme oluştu.

Çökmenin ardından açıklama yapan çevre sakinleri, binanın çökmesinde ihmallerin olduğunu illeri sürdüler. 5-6 ay önce boşaltılma kararı verilen ve boşaltılan binanın altında terzi ve berber dükkânının faaliyet göstermeye devam ettiğini söylediler.

Uzun yıllardır bitirilmeyen metre projesine de tepki gösteren vatandaşlar, çalmaların kıs sürede bitirilmesini istediler.

Çöken binayla ilgili konuşan Serdal Demir, "Binanın sahipleri bizim köylümüz. Daha önceki dönemden beri başlayan metro çalışması belediyenin el değiştirmesiyle bir türlü bitirilemedi. Bu binanın altından metro geçtiği için daha önceden boşaltılmasını istemişlerdi. Sadece terzi ve berber dükkanı vardı. Binada bu sabah çatlak olunca berber ve terzi de çıkıp kaçtı. Burada İBB'nin ihmali var. Binanın önünde erik ağacı vardı ve resmen kuyuya düşer gibi ağacın çöküşünü, ardından binanın çöküşünü gördük. Buradaki inanları zor durumda bırakmasınlar. Aslında bina değil metro çöktü ve bina da onun üzerine çöktü." dedi.

Necati Karataş da ihmallerin olduğunu illeri sürerek, "Metro çalışmasında ihmal var. Daha önce bina boşaltılmıştı. Neyse ki içinde kimse yoktu. İşe giderken bu yolu kullanıyoruz. Yolu kapatmışlardı. Burada erik ağacı vardı o çökmüştü. Yani önce metro çökmüştü. Ardından bina yan yattı ve altı boşalınca da çöktü. 5-6 yıldır burada metro çalışması vardı." dedi.

Yıllar süren metro çalışmalarından dert yakınan Cemal Aktaş ise "Yaklaşık 30 senedir burada oturuyoruz. Burada zaten mevcut bir metro çalışması vardı. Yıkılan binanın tahliyesi yaklaşık 5-6 ay önce yapılmıştı. Bu sabah görev icabı bu noktadan geçerken binanın önündeki boşlukta bir çökmenin olduğunu, daha sonra da binanın tamamen çöktüğünü gördük. Çok şükür ki bina içerisinde can kaybı olmadı. Daha önce böyle bir şey olmadı. Yıllardır süren metro çalışması bir türlü bitirilemedi." ifadelerini kullandı.  

Halil İbrahim Yağcı şöyle konuştu: "Sabah saatlerinde bir çökme olmuş. Bina zaten 6 aydır boştu. Önceden arkadaşlarımız oturuyordu. Daha önce zaten yan yatmıştı, yavaş yavaş çatırdayarak çöktü. Millet, 'Yan binalarda çökme olur mu?' diye biraz tedirgin oldu." (İLKHA)

 













Bu haberler de ilginizi çekebilir