• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen'deki Ensarullah duyurdu! "ABD gemisini vurduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Yemen'deki Ensarullah, Aden Körfezi'nde bulunan Amerikan "Ginko Picardie" gemisini deniz füzeleriyle tam isabet vurduklarını bildirdi.

Yemen'den Ensarullah'ın (Husi) Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerinin direnişini desteklemek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına cevap maksatlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetlerine bağlı deniz kuvvetlerimiz, Aden Körfezi'nde bulunan Amerikan gemisi Ginko Picardie'ye çok sayıda uygun deniz füzeleri ile bir operasyon düzenledi.  Operasyon sonucunda füzeler gemiye tam ve doğrudan isabet etti." dedi.

Yemen'i savunmaya yönelik meşru hak çerçevesinde, Arap Denizi ve Kızıldeniz'deki tüm tehdit kaynaklarını hedef almaktan ve mazlum Filistin halkına destek vermeye devam etmekten çekinmeyeceklerini vurgulayan Seri, ABD ve İngiltere'nin saldırılarına muhakkak karşılık vereceklerini, yeni bir olası saldırının da yanıtsız ve cezasız kalmayacağını kaydetti.

Seri, işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemiler hariç, hiçbir geminin Arap Denizi ve Kızıldeniz'de seyretmesine engel olmayacaklarını bildirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir